Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Έλληνες πολίτες που τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας στο Λίπσταντ της Γερμανίας…

No Comments Share:

Εκδήλωση από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης του Λίπσταντ για την 29η Οκτωβρίου

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης του Λίπσταντ οργάνωσε εκδήλωση-πρωινό επ΄ευκαιρίας της 96ης επετείου της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Μετά από το πρωινό, στο πρόγραμμα υπήρχε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και η τιμή με προσευχές του Νικηφόρου Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και αυτών που έπεσαν μάρτυρες στον Εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα.

Η ομιλία που έκανε ο πρόεδρος μας ο Αλπάι Αχμέτ σχετικά με τον Νικηφόρο Μουσταφά Κεμάλ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, χειροκροτήθηκε πολλές φορές. Με την ευχή για πολλές ακόμη εκατονταετίες, έγινε προσευχή για μια ισχυρή και σταθερή μητέρα Πατρίδα, όπως και για όλους τους μάρτυρες μας.

Με αυτή την ευκαιρία, ο Αλπάι Αχμέτ εστιάζοντας στην ανατροφή των παιδιών στην Γερμανία, είπε πως πρέπει να τα στηρίζουμε με τις δικές μας αξίες και ότι όταν δεν ανατρέφουμε τα παιδιά μας με κοινωνική συνείδηση, όταν θα τελειώσουν την εκπαίδευση τους θα βρίσκονται μακριά από την κοινωνική ευθύνη.

Παρά το ότι έχει αποδειχθεί πως τα παιδιά μας που ανατρέφονται ως δίγλωσσα, έχοντας μάθει καλά την μητρική τους γλώσσα, μπορούν πιο εύκολα και ωραία να μάθουν τα γερμανικά και άλλες ξένες γλώσσες, το να αφήνουμε τα παιδιά μας χωρίς τα τουρκικά, δηλαδή το να τα αφήνουμε άλαλα, δεν είναι κάτι που το κάνουν έξυπνοι άνθρωποι. Τονίστηκε επίσης πως η σημασία του να γίνουν εγγραφές στο μάθημα τουρκικών (μητρικής γλώσσας) που παραδίδει στο δημοτικό σχολείο  Lippstadt Am Weinberg, ο δάσκαλος Τζεμάλ Κιλίτς.

Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης του Λίπσταντ

Facebook   7/11/2019

Σχ : Είμαστε βέβαιοι πως όλοι τους αγαπάνε πολύ την Ελλάδα και είναι έτοιμοι να δώσουν και την ζωή της για την ελευθερία της…. 

Α ναι να θυμηθούμε  και μια ωραία φωτογραφία του προέδρου Αλπάι Αχμέτ…

Previous Article

Και ΥΛΙΚΗ βοήθεια από τον ψευδομουφτή Ξάνθης προς πολιτιστικούς συλλόγους…

Next Article

Εισβολή με τα όλα της….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *