Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

0 σχόλια Share:

Mια φωνή οι Δυτικοθρακιώτες Τούρκοι απέναντι στις ελληνικές διακρίσεις

almanya cemile Βρέθηκαν στην βραδιά πολιτισμού που διοργάνωσε ο Μορφωτικός και Αθλητικός Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης στο Ντούισμπουργκ. Στην βραδιά συμμετείχε και η Δυτικοθρακιώτισσα στην καταγωγή βουλευτής του CDU Τζεμιλέ Γιουσούφ.

Στην βραδιά των Δυτικοθρακιωτών μετείχαν ο Τούρκος πρόξενος του Ντίσσελντορφ Αλαατίν Τεμούρ, ο υποπρόξενος Ριφάτ Καρτάλ, η βουλευτίνα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Τζεμιλέ Γιουσούφ, η νομικός του κόμματος των Πρασίνων δικηγόρος Γελίζ Μπουντούρ, ο πρόεδρος του Çayder Μουχαρέμ Γιγίτ, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Τζαφέρ Χασάν και πολλοί Δυτικοθρακιώτες Τούρκοι.

Μιλώντας κατά την βραδιά ο πρόξενος Αλαατίν Τεμούρ ανέφερε πως το τουρκικό κράτος πάντα βρίσκεται δίπλα στους Δυτικοθρακιώτες και ότι οι πόρτες του προξενείου πάντοτε είναι ανοιχτές για αυτούς.

¨Η καταγωγή μας είναι τουρκική και θρησκεία μας είναι το Ισλάμ¨

duisburg bozaci

Ο Ραίφ Μποζατζί αντιδρώντας στην προβολή των Δυτικοθρακιωτών ως Ελλήνων μουσουλμάνων, δήλωσε πως ¨Η καταγωγή μας είναι τουρκική και θρησκεία μας είναι το Ισλάμ¨ και τόνισε την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας.

ΤΖΕΜΙΛΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦ : Εμείς ως μειονότητα στην Δυτική Θράκη, πάντοτε μεγαλώσαμε με προβλήματα¨

cemile yusuf

…………..

Η Τζεμιλέ Γιουσούφ ως κόρη οικογενείας με καταγωγή από την Δυτική Θράκη ανέφερε πως ¨ Εμείς ως μειονότητα στην Δυτική Θράκη, πάντοτε μεγαλώσαμε με προβλήματα.Η τρίτη και τέταρτη γενιά στην Γερμανία πρέπει να βγεί ακόμη πιο πολύ στην πολιτική και να ακουστεί η φωνή τους. Εύχομαι να γίνουν μέλη και να εργαστούν σε όλα τα κόμματα¨

…………..

Η Γιουσούφ αναφερόμενη στα γεγονότα της επικαιρότητας στην Τουρκία δήλωσε πως ¨Ελπίζω τα θέματα να λυθούν το συντομότερο δυνατό. Επιθυμώ να υπάρξει ια ισχυρή δημοκρατία στην Τουρκία¨.

Η βουλευτίνα του CDU απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα της Τουρκίας για την Ε.Ε. είπε πως ¨Πριν από την υποψηφιότητα στην Ε.Ε. υπάρχουν άλλα θέματα, εκείνα είναι ανάγκη να επιλυθούν¨.

Εφ. Μπιρλίκ 15/1/2014

Σχ : Η Τζεμιλέ τους έβαλε λίγο ¨πάγο¨ για την Ε.Ε. ή κάνω λάθος; 

Previous Article

¨ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΕΤΗ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΤΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ….¨

Next Article

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *