Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

No Comments Share:

Συνέδριο με τίτλο ¨Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και Τουρκική Εξωτερική Πολιτική¨  στο KSÜ

fft261_mf11981128 (1)

Η Κοινότητα Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Σουτσού Ιμάμ του Καχραμάνμαράς  (KSÜ), οργάνωσε συνέδριο με τίτλο ¨Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και Τουρκική Εξωτερική Πολιτική¨

Στην εκδήλωση που έγινε στην συνεδριακή αίθουσα Σενέμ Αϊσέ, ομιλητής ήταν ο καθηγητής και βοηθός κοσμήτορα από το Βαλκανικό Ινστιτούτο Ερευνών του πανεπιστημίου Θράκης Αλή Χουσείνογλου.

Ο Χουσείνογλου ανέφερε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουν σημαντικό μέρος στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και περιέγραψε τα στάδια που πέρασαν οι  Τούρκοι της Δυτικής Θράκης από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Ο Αλή Χουσείνογλου υπενθύμισε πως η πρώτη τουρκική Δημοκρατία ήταν η Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης που ιδρύθηκε το 1913, η οποία μετά από διεθνείς πιέσεις αφέθηκε να διαλυθεί.

Ο Χουσείνογλου ανέφερε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης το 1923 απέκτησαν νόμιμα το στάτους της μειονότητας και ότι ¨Στις περιόδους που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν καλές οι πιέσεις στην νόμιμη μειονότητα μειώνονταν, ενώ στις περιόδους που οι σχέσεις χειροτέρευαν, η βία των πιέσεων αυτών αυξάνονταν¨.

fft256_mf11981129

Ο Χουσείνογλου είπε πως ¨Οι πιέσεις της Ελλάδας αυξήθηκαν ιδιαίτερα κατά την δεκαετία του 1980 και έφτασαν μέχρι του να παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι το 1988 με δικαστική απόφαση καταργήθηκαν ιδρυθέντες από Τούρκους σύλλογοι και φορείς που έφεραν την ονομασία ¨τουρκικός¨.

Ο Χουσείνογλου υπογράμμισε πως λόγω της διπλωματίας των σεισμών που έγιναν το 1999 σε Τουρκία και Ελλάδα, υπήρξαν θετικές επιδράσεις στις διμερείς σχέσεις και αυτό είχε την θετική του αντανάκλαση και στο να πάρουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης σημαντικό τμήμα των μειονοτικών τους δικαιωμάτων και πρόσθεσε πως στην πολιτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας το θέμα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, είναι το τρίτο μετά από το Κυπριακό και το θέμα του Αιγαίου. Ο Χουσείνογλου ανέφερε πως παρά τις θετικές εξελίξεις συνεχίζονται ακόμη στην Ελλάδα οι επιθέσεις κατά του τουρκισμού και του Ισλάμ.

http://www.milliyet.com.tr/ksu-de-bati-trakya-turkleri-ve-turk-kahramanmaras-yerelhaber-1063272/

14/11/2015

Previous Article

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΖΕΓΚΙΖ ΟΜΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Next Article

ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *