Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ !

0 σχόλια Share:

H Ανδριανούπολη μεταφέρθηκε στο Αλάντεπε !

e077736f289c2ef3244a196f83f469b9_XL

Τελείωσαν στις 30 Αυγούστου οι αγώνες πάλης με λάδι και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο δήμος Αρριανών. Στον τελικό της πάλης του 2015 στο Αλάντεπε ο παλιότερ νικητής και του Κιρκμπινάρ Αχμέτ Γιαβούζ νίκησε τον εξ Ανδριανούπολης Σερκάν Ουγντουλέρ. Εντύπωση προκάλεσε πως στην εκδήλωση εκτός από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Σερίφ και τον πρόεδρο του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ δεν μετείχε κάνενας άλλος πρόεδρος συλλόγου. Ως ατυχία καταγράφηκε το περιστατικό κατά το οποίο ο Ανδριανουπολίτης παλαιστής Αλή Ριζά Οζκαγιαλάρ τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Οι παλαιστικοί αγώνες με λάδι και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αλάντεπέ, άρχισαν στις 28 Αυγούστου στο χωριό Ραγάδα και συνεχίστηκαν με τους προκριματικούς της πάλης στις 29 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις έληξαν με τους τελικούς της πάλης και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 30 Αυγούστου.
Στις εκδηλώσεις μετείχαν ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο αγάς του Αλάντεπε Μουμίν Καραμπεκίρ, οι αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Μέτιος και Μουσταφά Κατραντζί, ο Τούρκος πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ, η δήμαρχος του Κοσουκαβάκ Σαμπιχά Μεχμέτ και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μετίν Μπαϊραμαλί, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Σερίφ, ο σύμβουλος μειονοτικών σχολείων Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο αντιδήμαρχος του Οσμάνγκαζί Αλή Γιλντίζ, οι αντιπρόεδροι του DEB Χασάν Χασάν και Οζάν Αχμέτογλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ στο δήμο Αριανών Σααντετίν Σακίρ Χουσεϊν, ο διευθυντής της κλινικής ΩΡΛ του νοσοκομείου Κομοτηνής Μεχμέτ Εμίνογλου, ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο πρώην δήμαρχος Αριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρώην κοινοτάρχης Κέχρου Αμπντουλκαντίρ Χαφίζ Χότζα και ο ρπόεδρος του συνετιρισμού Καπνοπαραγωγών Εσάτ Χουσεϊν.
Κατά τις ομιλίες των επισήμων ο Τούρκος πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί, ανέφερε πως συγκεντρώθηκαν για να αναβιώσουν ένα έθιμο που έχει ρίζες αιώνων και συνέχισε λέγοντας πως

¨Ευρισκόμενος εδώ μαζί σας αποτελεί πηγή μεγάλης χαράς και τιμής για μένα. Σας ευχαριστώ που με την βούληση σας συντηρείτε ένα τόσο ωραίο έθιμο. Συγχαίρω επίσης τον δήμο Αρριανών και τους φίλους του για την τόσο ωραία οργάνωση που πέτυχαν. Εδώ είναι το πεδίο όπου εμφανίστηκαν χιλιάδες ήρωες και χιλιάδες παλικάρια με αλύγιστο καρπό. Αισθάνομαι πως εδώ πάλεψαν παλαιστές σαν τους Κοτζά Γιουσούφ, Κελ Αλίτζο και Κουρτντερελί Αχμέτ. Εμείς βρισκόμαστε εδώ για την διατήρηση και την μετάδοση στις επόμενες γενιές αυτού του εθίμου. Μακάρι έτσι να γίνει και να συνεχιστεί. Ταυτόχρονα εδώ είναι χώρος συνάντησης, ένα πανηγύρι , μια γιορτή¨.
Ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Ιμπραήμ Ντογάν από τον δήμο Οσμάνγκαζι, στις ομιλίες τους ευχαρίστησαν για την πρόσκληση, ευχήθηκαν επιτυχίες στους παλαιστές και εξέφρασαν ευχές για την συνέχιση των εκδηλώσεων. Στο τέλος των ομιλιών τους δόθηκε πλακέτα.
Μετά από τις ομιλίες άρχισε το πολιτιστικό μέρος των εκδηλώσεων. Μετά από την χορευτική επίδειξη του παιδικού φολκλορικού συγκροτήματος της νομαρχίας Ανδριανούπολης, ανέβηκε στην σκηνή η Μουσική Κοινότητα του δήμου Ανδριανούπολης. Εντύπωση προκάλεσε πως φέτος δεν πήρε μέρος κανένα φολκλορικό και μουσικό συγκρότημα από την τουρκομουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης.
Σκληροί υπήρξαν οι αγώνες πάλης με λάδι. Στην μειονοτική ομάδα πρώτος βγήκε ο καταγόμενος από το χωριό Εργάνη και αγωνιζόμενος και στην εθνική ομάδα πάλης της Ελλάδας Νιγιαζί Ιμπίς. Ενώ στην κατηγορία των αρχιπαλαιστών κέρδισε ο πρώην νικητής του Κιρκπινάρ Αχμέτ Γιαβούζ που κέρδισε τον Ανδριανουπολίτη Σερκάν Ουγντουλέρ.

Σαν να μεταφέρθηκε η Αδριανούπολη στο Αλάντεπέ !
Το Αλάντεπέ φιλοξένησε φέτος μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Ήταν σαν να μεταφέρθηκε η Ανδριανούπολη στο Αλάντεπέ.Οι ομάδες ζουρνάδων και νταβουλιών, οι διαιτητές, ο παρουσιαστής στους αγώνες πάλης, τα μουσικά και φολκλορικά συγκροτήματα και οι παλαιστές, όλοι ήρθαν από την Ανδριανούπολη ! Εν ολίγοις όλα τα της Ανδριανούπολης υπήρχαν στην εκδήλωση.
Πολύ θετικό ήταν το ότι μετά και από το πανηγύρι του Χίλια, συνεχίστηκε και εδώ η ύπαρξη κατηγορίας πάλης ντόπιων. Μετά από όλα αυτά, ιδιαίτερα λυπηρό ήταν το ότι σε μια τέτοια εκδήλωση στην εποχή μας, το Αλάντεπε οργανώνεται ακόμη με την βοήθεια ηλεκτρικών γεννητριών ! Και ακόμη πιο λυπηρό ότι η πρόσβαση γίνεται ακόμη μέσα από χωματόδρομους.
Παρόλα αυτά ευχαριστούμε τον κόσμο της περιοχής που εν μέσω τόσο δύσκολων συνθηκών έκαναν κάθε θυσία για την μετάδοση στις επόμενες γενιές της πατροπαράδοτης αυτής ωραίας εκδήλωσης.

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 30/8/2015

Σχ : Δηλαδή ο αρθρογράφος κρίνει ως επίτευγμα τό ότι μια τοπική εμπορο-ζωο πανήγυρις μετατράπηκε σε μια φωτοτυπία των εκδηλώσεων της Αδριανούπολης ! 

Λογικό αφού από την αρχή αυτός ήταν ο στόχος των τουρκόφρονων και κυρίως των τουρκοδίαιτων…

Η ελληνικη πολιτεία ; Αυτή τώρα έχει εκλογές, όλα τα άλλα στάχτη και μπούρμπερη.

Να  εκφράσουμε την θλίψη μας για την παρουσία σε μια εκδήλωση που εκτουρκίζει την μειονότητα του αντιπεριφερειάρχη Μέτιου. Προφανές πως πρυτανεύουν άλλες προτεραιότητες πέραν των εθνικών…

Previous Article

27 MAXAIΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟ

Next Article

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΜΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *