Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΟΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΑΛΑΝΤΕΠΕ

No Comments Share:

Πάλι ο Αχμέτ Γιαβούζ ο πιο δυνατός !

Οι αγώνες πάλης με λάδι και οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αλάντεπε, που συνεχίζονται αδιάκοπα εδώ και αιώνες, έφτασαν σήμερα στο τέλος τους με τους τελικούς αγώνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αρχιπαλαιστής του Αλάντεπέ-2012 αναδείχτηκε ο παλιός αρχιπαλαιστής από το Κιρκπινάρ, ο Αχμέτ Γιαβούζ. Η εκδήλωση σφραγίστηκε από την δήλωση του προξένου Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο οποίος δήλωσε ¨Στηρίξτε την θρησκεία και την γλώσσα σας. Στηρίξτε το Ισλάμ και τα τουρκικά. Θεματοφύλακες της γλώσσας σας και της θρησκείας σας είναι οι μουφτήδες που εκλέξατε, οι θρησκευτικοί ηγέτες.

Στις εκδηλώσεις του Αλάντεπε μετείχαν οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο βοηθός του μουφτή Κομοτηνής Φεχίμ Αχμέτ, ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίμπογλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα ¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο Χαλίτ Μεχμέτ από την αντιπολίτευση του δήμου Αρριανών, ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Σουκρού Κιοσέ, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ιμπραήμ Μεμέτ, ο εκπρόσωπος των παλαιστών Αδριανούπολης Χαμπίλ Καρά, ο αντιδήμαρχος του δήμου Οσμάνγκαζί-Προύσας Κενάν Ακίν, ο βουλευτής Ντουρχάν Μουσταφά από το Μπουργκάζ της Βουλγαρίας, ο Ενβέρ Κασιρτζάμ-μουφτής Εσκιτζουμά, ο Σελαχαττίν Μουχτερέμ-μουφτής της περιοχής Αϊτός, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Νεολαίας και αθλητισμού του νομού Καχραμανμαράς Αλή Ιχσάν Καμπαξί και πολλοί άλλοι καλεσμένοι.

Στις ομιλίες που έγιναν, ο δήμαρχος Αρριανών ανέφερε πως παρά τα οικονομικά προβλήματα προσπάθησαν να προσφέρουν ένα ωραίο πρόγραμμα και εξέφρασε την πίστη του για την επιτυχία.

Ο μειονοτικός βουλευτής Αϊχάν Καραγιουσούφ συνεχάρη τον δήμαρχο και εστίασε στην έλλειψη των τοπικών παλαιστών.

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς τόνισε πως είναι ανάγκη η Αθήνα να κάνει άνοιγμα και ότι πρέπει να υπάρχει φιλία και ισότητα.

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ συνεχάρη τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ.

Ο Σενέρ ανέφερε πως ¨Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις είναι σημαντικές αφορμές για την ενδυνάμωση της ενότητα και της ομοψυχίας σας. Είστε Έλληνες πολίτες. Την επίλυση των θεμάτων σας καταρχήν θα την αναζητήσετε στην Αθήνα. Σήμερα βρίσκονται μεταξύ μας οι δύο βουλευτές που στείλατε στην Αθήνα. Αυτοί δίνουν έναν πολύ ωραίο αγώνα στην Αθήνα. Όρος για να λύσουν αυτοί τα θέματα σας είναι να έχετε ενότητα και ομοψυχία. Μάθετε πλέον να λέτε όχι ¨εγώ το έκανα¨ αλλά ¨εμείς το κάναμε¨. Μην βάζετε τις προσωπικές σας συγκρούσεις πιο μπροστά από την μειονότητα… Για όσο καιρό είστε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία η πλάτη σας δεν θα ακουμπήσει στο έδαφος. Στηρίξτε την θρησκεία και την γλώσσα σας. Στηρίξτε το Ισλάμ και τα τουρκικά. Θεματοφύλακες της γλώσσας σας και της θρησκείας σας είναι οι μουφτήδες που εκλέξατε, οι θρησκευτικοί ηγέτες. Συνεχίστε να στηρίζετε τους μουφτήδες όχι μόνο μέσα στο τζαμί αλλά και αφού βγείτε από αυτό. Κρατείστε τις γραμμές σας σφιχτές και σωστές. Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης δεν έχει την πολυτέλεια να μην είναι μέσα σε ενότητα και ομοψυχία. Σας είναι γνωστό πως στα μειονοτικά δικαιώματα δεν υπάρχει η αρχή της αμοιβαιότητας. Η Τ.C. χάρη στην ανεκτικότητα και την γενναιοδωρία που κληρονόμησε από τους Οθωμανούς, σήμερα κάνει πολύ σοβαρά βήματα στο επίπεδο των μειονοτικών δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών. Παλιότερα σε αυτό το επίπεδο γινόταν λόγος για τα κριτήρια της Ε.Ε. , σήμερα πλέον στις μέρες μας συζητούνται τα κριτήρια Τουρκίας ! Εμείς ανεβάσαμε πολύ τον πήχη. Ευχόμαστε όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες να πάρουν ως παράδειγμα την Τουρκία….¨

………………..

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 3/9/2012

Previous Article

CHP ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΔΕΛΦΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Next Article

9 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΜΠΕΪΤΟΥΣΕΜΠΑΠ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΚΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *