Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΑΚΙΝΤΖΙ ΣΤΑ ΑΜΑΡΑΝΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

0 σχόλια Share:

Ο πρόξενος Ακιντζί συναντήθηκε με ομογενείς στο χωριό Αμάραντα

145268564019037
Στις 8/1/2016 ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζή επισκέφτηκε το χωριό Αμάραντα και έκανε εκεί την προσευχή της Παρασκευής μαζί με ομογενείς.
Τον πρόξενο Ακιντζί κατά την επίσκεψη του στα Αμάραντα τον συνόδευσαν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο καταγόμενος από τα Αμάραντα αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζί και οι υποπρόξενοι Νταβούτ Οτζάκ και Ιρφάν Τσετίν.
Ο πρόξενος Ακιντζή στην ομιλία που έκανε , έδωσε μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας.Ο Ακιντζή μεταξύ άλλων είπε : ¨Στην δυτική Θράκη υπάρχου περίπου 250 χωριά. Δεν είναι εύκολο να τα περάσεις όλα. Κάθε πλευρά της δυτικής Θράκης και κάθε γωνία της είναι για μας άγια. Ξεχωριστή είναι η αξία του καθενός από εσάς. Τα Αμάραντα είναι ένα πολύτιμο χωριό. Πολύ αποδοτικά εδάφη, ωραίοι άνθρωποι, ένα τμήμα κοινότητας που καταβάλλει προσπάθειες για την προστασία των ηθών, εθίμων, πνευματικότητας, ταυτότητας, θρησκείας και γλώσσας.


…………….
Οι συνθήκες άλλαξαν. Εάν το αφήσουμε χάνουμε την ταυτότητα μας. Για αυτό τον λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την πνευματικότητα και την ταυτότητα μας αλλά και να κρατήσουμε την οικονομική ζωή. Το ακούμε, το βλέπουμε. Στα χωριά όπου πηγαίνουμε ρωτάμε, οι νέοι δυστυχώς μεταναστεύουν. Τρέχουν για το ψωμί τους διότι γ ζωή δεν είναι όπως παλιά. Παλιά οι άνθρωποι μπορούσαν και ζούσαν με μια μπουκιά, αλλά τώρα οι ανάγκες άλλαξαν. Γίναμε πια καταναλωτική κοινωνία. Για αυτό πρέπει να σκεφτούμε πως θα κάνουμε καλύτερα την δουλειά που κάνουμε και πως θα έχουμε καλύτερη απόδοση από τα χώματα μας. Μακάρι όλοι μαζί μέσα σε ενότητα και ομοψυχία, με αλληλεγγύη και στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, αισθανόμενοι αγάπη και στοργή και χωρίς να επιτρέπουμε κουτσομπολιά να βαδίσουμε προς το μέλλον. Πρέπει με αγάπη ο ένας για τον άλλο να συνεχίσουμε αιώνια εδώ την παρουσία μας¨.

Ο πρόξενος Ακιντζί και οι συν αυτώ, μετά από την προσευχή, πέρασαν από το καφενείο του χωριού και συνομίλησαν με κατοίκους.
http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/1197
13/1/2015

Σχ : Την ώρα ακριβώς που ο πρόξενος μιλούσε περί καλύτερης απόδοση από τα χωράφια, ο τουρκοσύλλογος Επιστημόνων Δυτικής Θράκης, άρχιζε σεμινάρια κτηνοτροφίας και γεωργίας σε μειονοτικά χωριά.

Τυχαίο ;

Previous Article

ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Next Article

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ – ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!