Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ…

0 σχόλια Share:

Η ABTTF μετείχε στην 5ο σύνοδο θεμελιωδών δικαιωμάτων

Η ABTTF έθεσε τα εγκλήματα μίσους σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης

 Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) στις 19-20 Απριλίου 2012 μετείχε στην 5η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Στην σύνοδο που οργανώθηκε στο συνεδριακό κέντρο Messe Wien στην Βιέννη, μετείχαν η Μελέκ Κιρματζή-υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της ABTTF και το μέλος της ομάδας λόμπι Ναζίφ Ταχσίμ.

 Στην 5η αυτή σύνοδο που οργανώθηκε με σκοπό την αύξηση της συνεργασίας του Πρακτορείου Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) με τις οργανώσεις των πολιτών, μετείχαν 190 εκπρόσωποι συλλόγων –από τους περίπου 300 συλλόγους μέλη του- και σε αυτές τις δύο μέρες αναζητήθηκαν δρόμοι αύξησης συνεργασίας των εθνικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τα όργανα ισότητας και τους διαμεσολαβητές.

………………

Στην ημερίδα για τα εγκλήματα μίσους η ABTTF έθεσε το θέμα της αύξησης των εγκλημάτων μίσους στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των 190 συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου είχαν την δυνατότητα σε διάφορες ημερίδες που οργανώθηκαν να ανταλλάξουν πληροφορίες και εμπειρίες. Ο Ναζίφ Ταχσίμ και η Μελέκ Κιρματζί μετείχαν σε ημερίδα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας των οργάνων ισότητας και των εθνικών φορέων ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις ΜΚΟ.

Ο Ναζίφ Ταχσίμ και η Μελέκ Κιρματζί μετείχαν στις ημερίδες σχετικά με την νομοθεσία που αφορά την ρητορική του μίσους καθώς και στην ημερίδα σχετικά με τις δραστηριότητες της Human Rights Watch που αφορούν τα εγκλήματα μίσους. Στην εκδήλωση της Human Rights Watch συζητήθηκαν τα εγκλήματα μίσους σε Ελλάδα, Γερμανία και Ιταλία. Εκεί παίρνοντας τον λόγο η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της ABTTF Μελέκ Κιρματζί, ανέφερε πως εγκλήματα μίσους στην Ελλάδα δεν παρουσιάζονται μόνο σε βάρος μεταναστών και αυτών που ζητούνε άσυλο, αλλά και σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Η Μελέκ Κιρματζί παρουσιάζοντας ως παραδείγματα τις επιθέσεις που έγιναν στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης και στο μπεκτασίδικο νεκροταφείο Ξάνθης, ανέφερε πως υπάρχει τάση αύξησης των εγκλημάτων μίσους σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα.

…………….

 Ιστοσελίδα της ABTTF 25-4-2012

Previous Article

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΑΡΝΙΤΣ

Next Article

ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *