Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

0 σχόλια Share:

ABTTF και DEB στις Βρυξέλλες

139230096438560

Ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου και ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς οργάνωσαν κοινή επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) και το κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη- (DEB) πραγματοποίησαν στις 12/2/2014 επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου μαζί με τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και τον σύμβουλο του τον Αϊντίν Αχμέτ που βρέθηκαν στην Γερμανία για επίσκεψη σε συλλόγους Τούρκων Δυτικοθρακιωτών, έκαναν επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες στην πρωτεύουσα δηλαδή της Ε.Ε.

ABTTF και DEB μετείχαν στο συνέδριο ¨Θρησκευτική Ελευθερία ή ελευθερία πιστεύω στον κόσμο¨

1_23

Η ABTTF και το DEB στις 12 Φεβρουαρίου μετείχαν στο συνέδριο ¨Θρησκευτική Ελευθερία ή ελευθερία πιστεύω στον κόσμο¨ που οργανώθηκε από κοινού στο ευρωκοινοβούλιο από την Αμερικανική Διεθνή Επιτροπή για την Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) και από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα κατά της Θρησκευτικής Μισαλλοδοξίας και των Διακρίσεων (EPRID). Εκεί η ABTTF και το DEB συναντήθηκαν και με τον Βίλι Φοτρ-Διευθυντή της Οργάνωσης Ανθρώπινα Δικαιώματα δίχως Σύνορα (HRWF) και ενημέρωσαν πολιτικούς και αξιωματούχους σχετικά με τον ¨νόμο των 240 ιμάμηδων¨ που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της τουρκικής μειονότητας Δυτική Θράκης στο πεδίο της θρησκείας.

Η ABTTF και το DEB εστίασαν στο θέμα του ¨νόμου των 240 ιμάμηδων¨

Η Δυτικοθρακιώτικη Επιτροπή που μίλησε μετά από την παρουσίαση του ειδικού εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για θέματα Θρησκευτικής Ελευθερίας ή Πιστεύω Δρ. Χάινερ Μπίελεφελντ, εστίασε στο θέμα του μουφτή και του ¨νόμου των 240 ιμάμηδων¨ που είναι και τα πιο σημαντικά θέματα που υπάρχουν στο επίπεδο της θρησκευτικής ελευθερίας της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης . Η δυτικοθρακιώτικη επιτροπή έθεσε με λεπτομέρειες το θέμα και αναρωτήθηκε αν τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να παρουσιάσουν λύσεις στο θέμα των παραβιάσεων που τελεί η Ελλάδα στο επίπεδο της θρησκευτικής ελευθερίας κα της ελευθερίας πιστεύω της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για θέματα Θρησκευτικής Ελευθερίας ή Πιστεύω Δρ. Χάινερ Μπίελεφελντ ανέφερε πως θα μπορούσε να στηρίξει την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα, στα πλαίσια της Διακήρυξης για τα Δικαιώματα των Ατόμων που είναι μέλη Εθνικής, Εθνοτικής, Θρησκευτικής ή Γλωσσικής Μειονότητας του ΟΗΕ του 1993.

Σύνοδος στρογγυλής τραπέζης με την ENAR

3_13

H ABTTF και το κόμμα DEB συναντήθηκαν με τον Μισέλ Πριβότ-διευθυντή του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Δικτύου (ENAR), μια οργάνωση που έχει έδρα τις Βρυξέλλες και είναι από τις πλέον γνωστές στον αγώνα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Η συνάντηση που είχαν η ABTTF και το κόμμα DEB με την ENAR, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ABTTF στις Βρυξέλλες. Στην συνάντηση αυτή ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς περιέγραψε το κόμμα DEB – που είναι ο μόνος εκπρόσωπος της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης στο πολιτικό πεδίο- και τις δραστηριότητες του. Επίσης το κόμμα DEB και η ABTTF, συζήτησαν με την ENAR και το θέμα της δυνατότητας συνεργασίας τους στην καμπάνια που σχεδιάζει να εκτελέσει η ENAR πριν από τις ευρωεκλογές του Μαίου το 2014.

Iστοσελίδα του DEB  13/2/2014 

Previous Article

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ DEB ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Next Article

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

felis justo ipsum nunc luctus Curabitur porta. pulvinar leo. dolor