Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

AITHMA ΓΙΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑ !

No Comments Share:

Στόχος η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής ; 

Έκλεισε το κυλικείο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Τις περασμένες μέρες το κυλικείο είχε ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ και καθώς δεν υπήρχε άδεια λειτουργίας είχε ζητηθεί να κλείσει. Χτες ο πρόεδρος του συλλόγου πάλι προειδοποιήθηκε. Ο πρόεδρος του συλλόγου και οι υπόλοιποι διοικούντες αποφάσισαν να κλείσει το κυλικείο. Στην είσοδο μάλιστα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής τοποθετήθηκε προειδοποίηση ¨Μη μέλη δεν μπορούν να μπουν¨.

Έκπληξη προκάλεσε στους ανθρώπους μας το κλείσιμο του κυλικείου, ενός χώρου συνάντησης των ανθρώπων μας, που φιλοξενούσε πολιτικούς και Τούρκους μουσαφίρηδες. Η κίνηση αυτή απέναντι σε έναν σύλλογο που δεν αποσκοπεί στο κέρδος, έκανε τους ανθρώπους μας να σκεφτούνε ¨Μήπως γυρίζουμε πάλι στην προ του 1980 περίοδο ;¨.

Δυστυχώς τα ανοίγματα που γίνονται στους Ρωμιούς στην Τουρκία, δεν είχαν την αντανάκλαση τους στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Την ώρα που ο πατριάρχης λειτουργεί στην Παναγία Σουμελά, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα ναμάζι στα Τρίκαλα ή στην Λάρισα ! Την ώρα που αποδίδονται βακουφικές περιουσίες στους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης, στα δικά μας βακούφια επικεφαλής βρίσκονται ακόμη οι διορισμένοι από την χούντα! Την ώρα που οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης εκλέγουν τον θρησκευτικό τους ηγέτη, σε εμάς ακόμη τοποθετούνται. Την ώρα που προετοιμάζεται το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης, στην Δυτική Θράκη ακόμη και η θρησκευτική εκπαίδευση προ πολλού έχει περάσει στην διοίκηση του Ελληνικού Κράτους !

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Η πατρίδα μας η Ελλάδα για πολλά χρόνια φέρθηκε καλόβουλα και δεν μίλησε για την λειτουργία του κυλικείου της GTGB. Κάποτε ο Άρης Γιαννακίδης που τον λέγαμε ¨ο νομάρχης μας¨ πήρε από εδώ την άδεια, κατέβηκε στις εκλογές και κέρδισε. Αλλά μετά κάτι έγινε και δεν ξαναφάνηκε εδώ. Και τώρα κατά την περίοδο του το κυλικείο έκλεισε !

Μπορεί η Ελλάδα να περνά μια οικονομική κρίση. Αλλά σε αυτή την οικονομική κρίση το να κλείνει ένας επί μακρόν χώρος συνάντησης των ανθρώπων είναι ακατανόητο. Μήπως στόχος είναι η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής ; Μήπως στόχος είναι να μπει λουκέτο στην πόρτα της GTGB ;

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 8/11/2012

Previous Article

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Next Article

KOINO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΚΑΙ ΖΕΪΜΠΕΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *