Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ

No Comments Share:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ ΤΟ ¨ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ¨

Μνημονεύτηκε με σεβασμό και ευσπλαχνία κατά την 17η επέτειο από τον θάνατο του ο αξέχαστος ηγέτης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος με τους αγώνες του για τους ομογενείς που ζούνε στην Δυτική Θράκη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έκανε να ακουστεί παντού το όνομα του.

Στην εκδήλωση που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Μπαρίς Μαντσό, παρουσιάστηκε το επί μακρόν ετοιμαζόμενο βιβλίο ¨Καταιγίδα Αχμέτ Σαδίκ¨. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΑΚΠ-Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, ο Οζγκέν Κεσκί-δήμαρχος του Γιλντιρίμ, ο επικεφαλής του κόμματος ΑΚΠ στον δήμο του Γιλντιρίμ Γιαζιτζί, η Ισίκ Σαδίκ-σύζυγος του αείμνηστου Σαδίκ Αχμέτ, ο γιός του ο Λεβέντ Σαδίκ, η κόρη του Φουντά Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτική Θράκης (BTTDD) Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, ο επικεφαλής του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Σουκρού Κιοσέ, μέλη του Δ.Σ και πολλοί Δυτικοθρακιώτες.

Κιοσέ : ¨Σκεφτείτε ένα άτομο που αφιέρωσε την ζωή του στην κοινότητα και το έθνος του¨

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Σουκρού Κιοσέ, εξέφρασε την χαρά του για το ότι σε μια τόσο σημαντική για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης μέρα βρίσκεται μαζί με τους ομογενείς. Ο Κιοσέ ανέφερε : Σκεφτείτε έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να θυσιάσει την ζωή του για την κοινότητα και το έθνος και περνά την ζωή του αγωνιζόμενος συνεχώς σε αυτό τον δρόμο. Ναι ως παράρτημα Προύσας βγάλαμε αυτό το έργο και έτσι διασφαλίζουμε την μετάδοση στις επόμενες γενιές της προσωπικότητας ενός ηγέτη που έζησε για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και για όλη την ανθρωπότητα. Για να μεταδώσουμε στο μέλλον την ζωή αυτού του ηγέτη, αυτά που μπόρεσε να κάνει και την ηγεσία του, ως ομογενείς θα πράξουμε ότι μας αναλογεί. Ευχαριστώ όλους όσους μόχθησαν για την ετοιμασία αυτού του βιβλίου¨.

…………………

Εφ. Μπιρλίκ 3-4-2012

Previous Article

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ : ¨ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ¨

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΝΤΑΤΖΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *