Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Σχετικά με το αυριανό μνημόσυνο του Σαδίκ Αχμέτ

0 σχόλια Share:

Κείμενο του ιστολόγιου  23/7/2019

Είναι ενδιαφέρον το πως παρουσιάζονται κάποια πράγματα εντός Ελλάδας και το πως παρουσιάζονται στην Τουρκία. Έτσι ενώ εντός της Ελλάδας ο θανών εθνικιστής βουλευτής Σαδικ Αχμέτ παρουσιάζεται από το DEB (δηλαδή από την Τουρκία) ως ένας αγωνιστής για τα δικαιώματα της μειονότητας, στην Τουρκία έχει ¨υιοθετηθεί¨ σαν προσωπικότητα από τα πιο ακραία εθνικιστικά και ιμπεριαλιστικά στοιχεία της. Έτσι βλέπουμε στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ένα ενδιαφέρον (…) εξώφυλλο.  Εκφράζεται η συνήθης ευχή για τον θάνατο κάποιου αγαπημένου προσώπου και παρουσιάζεται η φωτογραφία του Σαδίκ με φόντο την ελληνική Θράκη ¨βαμμένη¨ στα χρώματα της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨.

Μάλιστα στην εφημερίδα εμπεριέχεται και συνέντευξη του καθηγητή πανεπιστημίου Χικμέτ Οκσούζ σχετικά με τον Αχμέτ Σαδίκ. Αναζητήσαμε το άρθρο αλλά η ηλεκτρονική του διεύθυνση δεν άνοιγε.

Αξίζει όμως να θυμίσουμε  τι  είπε σε δημόσια εκδήλωση  (παρούσης της χήρας Σαδίκ) στην Αδριανούπολη, ο κύριος Οκσούζ, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση   https://www.haberler.com/prof-dr-hikmet-oksuz-bati-trakya-turk-milletinin-10249041-haberi/  :

Ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Μαύρης Θάλασσας καθηγητής Δρ. Χικμέτ Οκσούζ δήλωσε πως η Δυτική  Θράκη είναι η περιοχή τιμής του Τουρκικού Έθνους. Αναγκαιότητα αυτής της ιδιότητας είναι ο αγώνας που δίνεται εκεί¨.

Στο Ινστιτούτο Βαλκανικών Ερευνών του  Πανεπιστημίου Θράκης οργανώθηκε πάνελ με τίτλο ¨Ο Σαδίκ Αχμέτ και οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης¨

Κατά την εκδήλωση που έγινε στην συνεδριακή αίθουσα Δρ Φεχμί Γιλντίζ, ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Μαύρης Θάλασσας καθηγητής Δρ. Χικμέτ Οκσούζ, είπε πως η πρώτη δοκιμή τουρκικής δημοκρατίας έγινε στα Βαλκάνια με την Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης.

Ο Οκσούζ ανέφερε πως είναι ανάγκη το τρίποδο Κύπρος, Τουρκία και Δυτική Θράκη να γίνει καλά γνωστό και συνέχισε λέγοντας: ¨H Δυτική Θράκη έφυγε από τα χέρια μας 104 έτη πριν. Είναι μια τουρκική περιοχή στην οποία επί 104 έτη δόθηκε μεγάλος αγώνας. Είναι η περιοχή τιμής του Τουρκικού Έθνους. Αναγκαιότητα αυτής της ιδιότητας είναι ο αγώνας που δίνεται εκεί¨.

Στην Λωζάννη που μπήκαν τα θεμέλια της Τουρκικής Δημοκρατίας και καθορίστηκε η παρουσία της στην διεθνή αρένα, η μόνη μειονοτική κοινότητα που έμεινε με την βούληση μας και υπό την εγγύηση μας εκτός των συνόρων μας είναι αυτή στην δυτική Θράκη.:  ………………….

O Οκσουζ περιέγραψε πως στην περίοδο του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ξεσηκώθηκαν δυνατά και είπε ¨Ότι και αν έκαναν όμως οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την ισχύ της τουρκικής μειονότητας. Στις 24/7/1995 -αυτήν την ημερομηνία να την χαράξουμε- με μια επιχείρηση που εμφανίστηκε σαν ατύχημα ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ έγινε μάρτυρας. Ευχόμαστε να έχει το έλεος του Αλλάχ¨.

Η Ισίκ Σαδικ –σύζυγος του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, ανέφερε πως ο ο συζυγος της μέρι την τελευταία του αναπνοή αγωνίστηκε για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.
Στο πανελ μετείχαν από το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης η βοηθός κοσμήτορα Νιλουφέρ Ερντέμ, από το Πανεπιστήμιο Θράκης ο βοηθός κοσμήτορα Δρ. Αλ Χουσείνογλου και ο ερευνητής και συγγραφέας Οζκάν Χουσείν.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντινομάρχης Αδριανούπολης Γιουσούφ Γκιουλέρ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Δρ. Ερχάν Ταμπάκογλου.

Previous Article

Συνεργασία ΜΙΤ και Ισλαμικού Κράτους σε τρομοκρατικές ενέργειες εντός της Τουρκίας…

Next Article

Μια επίσκεψη που σίγουρα ενόχλησε τους Τούρκους…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

id, accumsan leo. eget ut commodo leo ut justo