Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αχμέτ Μέτε : ¨Χρειάζεται να εφαρμοστεί η αμοιβαιότητα¨!

1 Comment Share:

Ο μουφτής Δυτικής Θράκης τα περιέγραψε στην Αϊντινλίκ : Το ρατσιστικό πρόσωπο της “προηγμένης” Ευρώπης

Ο μουφτής Μέτε υπέστη ρατσιστική απειλή στην πόλη Ξάνθη της Ελλάδας και αυτοί που μιλάνε για “μειονοτικά δικαιώματα” κάνουν τον ανήξερο. Ούτε ο δυτικός τύπος έγραψε για αυτό, ούτε οι θαυμαστές της “προηγμένης Ευρώπης” το είδαν.

Τηλεφωνήσαμε και ευχηθήκαμε τα περαστικά στον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος πριν από λίγες μέρες απειλήθηκε με εξυβριστικές φράσεις, ενώ στο ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου κατοικεί μαζί με την οικογένειά του, έγραψαν με κόκκινη μπογιά “Ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος”. Θελήσαμε να ακούσουμε από τον ίδιο για τον ρατσιστικό περιστατικό, που υπέστη πριν από λίγες μέρες. Με άνετο τόνο περιέγραψε πως το περιστατικό αποτελεί ένα μικρό μέρος του συνόλου: “Εγώ είμαι μουφτής από το 2007. Συνεχώς βιώνουμε τέτοια. Ακόμη και από τις πρώτες μέρες έστειλαν επιστολές στη διεύθυνσή μου και στοχοποιήθηκα. Υπήρξαν φωνές και κραυγές στο δρόμο… Πάντα συμβαίνουν. Σε ένα άλλο περιστατικό επιτέθηκαν στον γραμματέα μου μπροστά στην οικογένειά του. Πριν από 5 χρόνια πήραν τον ξάδερφό μου και εκτόξευσαν απειλές, είπαν ότι θα σπάσουν τα πόδια των παιδιών μου. Στο συγκεκριμένο περιστατικό έφτασαν ως το άσυλο του σπιτιού, τόσο πολύ προχώρησαν. Φυσικά το θέμα ανησύχησε και τους γείτονες.”

ΚΑΝΕΝΟΣ Η ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ

Όταν τον ρωτήσαμε  “το σημείωμα της παρενόχλησης κρεμάστηκε στην πόρτα σας; “, μας είπε : “Εδώ είναι μία πολυκατοικία με 21 διαμερίσματα. Εξ αυτών 21 είναι Τούρκοι και οι 2 δεν είναι. Με τους γείτονες δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά όταν ο ρατσισμός φτάσει τόσο κοντά και οι κάτοικοι του κτηρίου ανησύχησαν. Εκείνοι κάλεσαν την αστυνομία. Εμείς αυτό το κάναμε είδηση και το ανακοινώσαμε. Είπαμε πως “φτάνει πια”. Αναρωτηθήκαμε αν αυτοί οι οποίοι μιλάνε για μειονοτικά δικαιώματα, για ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία θα κάνουν τον ανήξερο. Και πραγματικά αυτό έκαναν. Κανενός η φωνή δεν ακούστηκε”

Ρωτήσαμε αν ο τύπος ήταν που δεν το δημοσίευσε. Το παρουσίασαν με τρόπο που καλύτερα να μην το παρουσίαζαν. Απλά υπήρχε ένα βίντεο με κήρυγμα που έκανε ο Αχμέτ Μετέ πριν από δύο χρόνια, όταν στην Παλαιστίνη το Ισραήλ δολοφόνησε 20 παιδιά. Εκεί με αναφορά στην φράση του “Δολοφόνος Ισραήλ”, εμφάνισαν την φράση “Δολοφόνοι Εβραίοι”…. Ακολούθως υπήρξαν διώξεις με τη λογική του “Τι θρησκευτικός ηγέτης είναι αυτός που προσβάλλει άλλες θρησκείες”. Ο Αχμέτ Μέτε λέει : “Επαναλαμβάνουν εκείνα τα τμήματα σαν έτοιμο φαγητό. Τα κανάλια προβάλλουν πρώτα εκείνο το βίντεο και ακολούθως σύντομα δίνουν και την είδηση για την παρενόχληση που υποστήκαμε”.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Αυτή δεν είναι η μόνη δίκη που έχει υποστεί ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Το παρασκήνιο πίσω από το απειλητικό μήνυμα πάει 4 χρόνια πριν: “Το 2016 πνίγηκε ένας στρατιώτης. Από το χωριό Γλαύκη ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στην Καβάλα…. Η οικογένεια του ζήτησε από εμάς να τελέσουμε την κηδεία. Πήγαμε αλλά μετείχε και το κράτος με τον δικό του μουφτή. Εδώ υπάρχει ένας εκλεγμένος και ένας διορισμένος μουφτής. Εμείς μεταβήκαμε ως εκλεγμένος μουφτής, θέλησαν να βρούμε πράγματα για να μας κατηγορήσουν αλλά δεν βρήκαν τίποτε. Ακολούθως εμφανίστηκε μία ρατσίστρια γυναίκα ονόματι Ούτση. Έστησε ψέμα σε βάρος μας λέγοντας πως “Προσέβαλαν την ελληνική σημαία”. Υποβάλαμε και εμείς μήνυση λέγοντας πως “Δεν υπήρξε κάτι τέτοιο, στήνουν ψευδείς ειδήσεις εναντίον μας”. Αυτό το δικαστήριο λοιπόν θα εκδικαστεί τον Απρίλιο.
Την μέρα που συνέβη το τελευταίο περιστατικό, η αστυνομία ήρθε στη διεύθυνσή μας, μας ενημέρωσε πως “Εκείνη την ημερομηνία έχετε δικαστήριο” και έφερε την κλήση. Μισή ώρα αφού έφτασε εκείνη η κλήση, έγραψαν εκείνη τη φράση. Από κάτω ως υπογραφή υπάρχουν τα γράμματα Χ και Α. Δηλαδή στα τουρκικά, Χρυσή Αυγή. Ποιοι είναι αυτοί; Ένα νεοναζιστικό φασιστικό κόμμα ! Τα στελέχη εκείνου του κόμματος πρόσφατα μπήκαν φυλακή. Εδώ πάντα υπάρχει ρατσισμός απέναντι στη μειονότητα”.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 10 ΠΑΙΔΙΑ

“Εμείς παραμένουμε ίδιοι. Δεν υπάρχει φόβος από αυτούς ! Αυτή η επίθεση αυτή η παρενόχληση ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία! Αξιολογούμε την κοινότητά μας στο τζαμί. Και πάλι ο δρόμος συνεχίζεται. Μία ψυχή υπάρχει, ας γίνει θυσία. Κλείνουν τα σχολεία μας. Οι δάσκαλοι που έρχονται από την Τουρκία μειώθηκαν πολύ. Οι δάσκαλοι εδώ διδάσκουν Ελληνικά, όσοι έρχονται δεν ξέρουν τουρκικά. Όταν τα παιδιά γίνουν λιγότερα από 10, κλείνουν το σχολείο. Τα μειονοτικά δικαιώματα πλήττονται παντού. Δυστυχώς ως ευρωπαϊκή χώρα δεν ζούμε σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Για να πάρουμε μία άδεια για τζαμί περνάνε χρόνια. Κι αν πέσει η στέγη του τζαμιού δεν δίνουν άδεια για αλλαγή. Αν επισκευάσουμε τοίχο που έγειρε, έρχεται η ποινή”.
…..
…..
Άρχισαν να διορίζουν οι ίδιοι και μετά από το 90 δεν δέχτηκαν να επιλεγεί μουφτής με εκλογές. Πριν από εμένα ήταν ο Μεχμέτ Εμίν Αγκά, μετά από το θάνατό του το 2006, στη νύχτα που περνούσε, στο 2007, έπεφτε σε γιορτή, έγιναν εκλογές στα τζάμια και εξελέγην εγώ. Εκείνοι διόρισαν άλλο μουφτή, ενώ σε Κομοτηνή και Ξάνθη υπάρχουν εκλεγμένοι μουφτήδες μας. Σε εσάς (στην Τουρκία) είναι πολύ ελεύθεροι ! Εμάς δεν μας υπολογίζουν για ανθρώπους. Χρειάζεται να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας ! “.

Batı Trakya Müftüsü Aydınlık’a anlattı: ‘İleri’ Avrupa’nın ırkçı yüzü

2/12/2020

Σχ. : Ζητάει λέει να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας !  Χότζα μήπως να αρχίζαμε πρώτα από την πληθυσμιακή αμοιβαιότητα ;… Εμείς πάντως δεν το θέλουμε. Εμείς ζητάμε να απελαθούν οι πράκτορες της Τουρκίας .

Ωραίες  οι φωτογραφίες του γενοκτόνου Κεμάλ στο γραφείο…

Είναι εντυπωσιακό επίσης το πόσο ξεκάθαρα εξυβρίζει και συκοφαντεί την κυρία Ούτση. Και γιατί να μην το κάνει ; Ο Μέτε έχει από πίσω του την Τουρκία ! Ενώ η κυρία Ούτση έχει αφεθεί μόνη της να αντιμετωπίζει όλο τον μηχανισμό αυτό…  Με κόστος οικονομικό, προσωπικό και επαγγελματικό…

 

Previous Article

¨Παρά τα καπρίτσια της Ελλάδας και της Κύπρου η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της¨…

Next Article

Σειρά δεκάδων μέτρων για να πάρουν ζεστή σούπα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. “πόσο ξεκάθαρα εξυβρίζει και συκοφαντεί την κυρία Ούτση”

    Ποιά εξύβριση; Μια φασίστρια είναι και τίποτα παραπάω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *