Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τα παράπονα των αρχιπρακτόρων τουρκικών συμφερόντων…

No Comments Share:

¨Δικαστική πίεση¨ στους εκλεγμένους μουφτήδες

Το τελευταίο διάστημα επιταχύνθηκε η δικαστική πίεση σε βάρος των εκλεγμένων μουφτήδων στην Δυτική Θράκη

Κατά την τελευταία περίοδο ο μουφτής Κομοτηνής και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ιμπραήμ Σερίφ και ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, με κατηγορίες επικεφαλής των οποίων η ¨αντιποίηση αρχής¨, καλούνται για κατάθεση και διεξάγονται έρευνες σε βάρος τους ή ασκούνται διώξεις.

Στον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ μέσα σε ένα έτος στάλθηκαν 7 κλητήρια θεσπίσματα και στον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε 5 και κλήθηκαν για καταθέσεις.

Ο ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΕΡΙΦ ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΕΣ

Ο μουφτής Κομοτηνής ΙΜπράημ σερίφ μιλώντας στην Γκιουντέμ υπενθύμισε πως το 2017 παρέλαβε 7 ειδοποιητήρια και είπε: ¨Αυτά είναι έρευνες του εισαγγελέα. Στα πλαίσια αυτά κλήθηκα πολλές φορές για κατάθεση. Ως αποτέλεσμα ασκήθηκαν τρεις διώξεις. Η μία είναι σχετικά με την τελετή σουνέτ που κάναμε στο Αλάνκουγιού, η άλλη επειδή έχουμε ιστοσελίδα ως μουφτεία Κομοτηνής και η Τρίτη επειδή είχαμε πάει στο χωριό Κόμμαρο του Έβρου και τελέσαμε ναμάζι μαζί με τον τότε πρόξενο  της Τουρκίας κύριο Ακιντζί. Οι ημερομηνίες για αυτές τις δίκες, ορίστηκαν. Αλλά κάποιες πήραν αναβολές. Η δίκη για τον Κόμμαρο δεν πήρε αναβολή και εκδικάστηκε. Και έληξε με ποινή σε βάρος μου. Εμείς υποβάλαμε έφεση. Τώρα το επόμενο διάστημα θα γίνουν και οι δύο άλλες δίκες. Περιμένουμε εκείνες ¨.

Ο Ιμπραήμ Σερίφ τονίζει πως  το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια διαδικασία που αθ μπορο΄θυσε να χαρακτηριστεί σαν ¨δικαστική διαδικασία¨ή ¨δικαστική πίεση¨ κατά των μουφτήδων και λέει : ¨Περνάμε μια περίεργη περίοδο. Γεγονότα σαν αυτά τα ζούσαμε πολλά χρόνια πριν. Στην περίοδο στην οποία αναφερόμαστε, βλέπουμε πως κάποιες από τις έρευνες σε βάρος των εκλεγμένων μουφτήδων, γίνονται διώξεις. Όλοι μαζί θα δούμε το πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία¨.

ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ

Το τελυταίο διάστημα ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης έχει κληθεί για κατάθεση 5 φορές και του έχουν σταλεί ειδοποιητήρια.  Ο μουφτής Μέτε αυτή την στιγμή έχει τρεις διαφορετικές δίκες. Μια εξ ευτών είναι αυτή που πήρε αναβολή τις προηγούμενες μέρες και είναι για αντιποίηση αρχής στην κηδεία του στρατιώτη από την Γλαύκη. Ο Αχμέτ Μέτε έχει δύο ακόμη. Η δίκη με τους Εβραίους που συνεχίζεται παρά το ότι ζήτησε συγνώμη, όπως και για την ομιλία που έκανε στο συνέδριο του DEB.

O μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε μιλώντας στην Γκιουντέμ για το θέμα, ανέφερε τα εξής : ¨Οι εκλεγμένοι ηγέτες είναι οι μουφτήδες και θρησκευτικοί ηγέτες αυτού του έθνους. Κρατώντας τους εκλεγμένους μουφτήδες κατά το τελευταίο διάστημα σε μια μορφή πίεσης, τι επιδιώκεται; Βλέπουμε πως είτε ο μουφτής Κομοτηνής, είτε εγώ κατά διαστήματα το τελευταίο 1,5 έτος καλούμαστε για καταθέσεις. Βλέπουμε επίσης πως όταν αυξάνονται τα προβλήματα στις σχέσεις Τουρκάις και Ελλάδας, αυξάνεται και η δικαστική πίεση σε εμάς. Σαν να βγάζουν σε εμάς την δυσαρέσκεια τους. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά μας. Προσπαθούμε να κάνουμε τα καθήκοντα για τα οποία μας εξουσιοδότησε ο κόσμος μας. Αυτοί οι οποίοι επιχειρούν να κάνουν να πληρώσουμε εμείς το τίμημα για το θέμα των μουφτειών που έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια, δεν είναι στον σωστό δρόμο. Αυτό δεν πρέπει να ξεχνιέται¨.

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/6255

7/11/2019

Σχ: Φυσικά και είναι σωστές αυτές οι διώξεις.  Αυτό όμως το οποίο θα ήταν αποτελεσματικό ενάντια στην δράση αυτών των αρχιπρακτόρτων τουρκικών συμφερόντων, εκτιμούμε πως θα ήταν η οικονομική πίεση. Δεν μπορεί να στέλνουμε μέσα σε ένα χρόνο δύο φορές οικονομικό έλεγχο στην ΔΕΜΠ-Κομοτηνής (που υπό την προεδρία του Σελίμ Ισά κάνει κοσμογονία)  και την ίδια στιγμή να μην έχει πάει ΠΟΤΕ στις ψευδομουφτείες. Επιτέλους αυτή η κυβέρνηση αφού βρήκε το θάρρος και έστειλε έλεγχο στις τράπεζες, ας κάνει το ίδιο και στις ψευδομουφτείες.  

Previous Article

¨Το αίμα στα χέρια τους δεν ξεπλένεται με τα παιχνίδια που μοιράζουν¨….

Next Article

Ο Κούρδος πατέρας χορεύει στην κηδεία του μάρτυρα γιου του !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *