Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

0 σχόλια Share:

Ο Σύλλογος Τουρκάλων Γυναικών Ξάνθης αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου

148494372996007

Η δίκης του Συλλόγου Τουρκάλων Γυναικών Ξάνθης που δεν επετράπη η λειτουργία του λόγω της λέξης ¨Τουρκάλων¨ στην ονομασία του, μετά από το πρωτοδικείο και το εφετείο, τώρα βρίσκεται στον Άρειο Πάγο. Στην μειονότητα με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση που θα πάρει ο Άρειος Πάγος σχετικά με την υπόθεση που εξέτασε στις 13 Ιανουαρίου.

Ο δικηγόρος του συλλόγου ο Αχμέτ Καρά, μίλησε στην εφημερίδα Γκιουντέμ σχετικά με την υπόθεση του Συλλόγου Τουρκάλων Γυναικών Ξάνθης.

Ο Καρά είπε πως η πρώτη αίτηση για την ίδρυση του εν λόγω συλλόγου έγινε τον Νοέμβριο του 2010 στο πρωτοδικείο Ξάνθης και συνέχισε λέγοντας: Το δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση εντός του 2011 και απέρριψε την αίτηση κρίνοντας πως η λέξη ¨Τουρκάλες¨ στην ονομασία του συλλόγου συνιστά παραβίαση της δημόσιας τάξης και είναι ένα παραπλανητικό όνομα. Αργότερα η υπόθεση μεταφέρθηκε στο εφετείο. Το εφετείο άλλαξε λίγο την προτεραία απόφαση και δεν έδωσε άδεια λειτουργίας στον σύλλογο. Στο μεταξύ στο ενδιάμεσο υπήρχαν οι απεργίες των δικηγόρων. Ακολούθως υποβάλλαμε την υπόθεση αυτή στον Άρειο Πάγο¨.

Ο Καρά είπε πως ¨Η Προσφυγή μας συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο στις 13 Ιανουαρίου. Τώρα όλοι μας περιμένουμε την απόφαση που θα βγει από εκεί¨.

¨ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΛΟΓΟ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ¨

Ο Καρά είπε πως η υπόθεση αυτή είναι άκρως σημαντική και συνέχισε λέγοντας τα εξής: Η σημασία της εν λόγω δίκης είναι η εξής: Εάν δούμε τις αποφάσεις του 2007 και 2008 για τον Σύλλογο Μειονότητας Έβρου και τον Σύλλογο Τουρκάλων Γυναικών Ροδόπης, βλέπουμε πως υπάρχουν αποφάσεις του Ε.Δ.Α.Δ.(Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) υπέρ τους. Δυστυχώς η Ελλάδα υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ δεν είναι δεσμευτικές  και στο δεύτερο στάδιο απέρριψε τις αιτήσεις αυτών των συλλόγων. Για αυτό τον λόγο εμείς περιμένουμε από τον Άρειο Πάγο να επιτραπεί η ίδρυση αυτού του συλλόγου. Ελπίδα μας είναι να μην χρειαστεί να πάμε πάλι στο ΕΔΑΔ και η υπόθεση αυτή να λήξει μέσα από το εθνικό δίκαιο.  Ελπίζουμε ο Άρειος Πάγος λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραίες αποφάσεις, να κρίνει ως λανθασμένες τις αποφάσεις του πρωτοδικείου και του εφετείου και έτσι να γίνει ένα βήμα για την ίδρυση του συλλόγου αυτού.

http://gundemgazetesi.com/haber/detay/2540

20/1/2017

Σχ: Οι δικές μας φυσικά ελπίδες είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτές του τουρκόψυχου Καρά. Εμείς επιθυμούμε γενικά για την Ελλάδα αυτό που δήλωσε η πρωθυπουργός της Αγγλίας για την χώρα της. Το σχετικό δημοσίευμα γράφει : 

Επισήμανε πως η Βρετανία θα ανακτήσει τον έλεγχο των νόμων της, «αυτό είναι κομμάτι του να γίνει η Βρετανία ισχυρότερη» τόνισε. «Οι νόμοι μας θα συντάσσονται εδώ και θα εφαρμόζονται από δικαστές στο Γουέστμινστερ, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Μπέλφαστ και όχι στο Λουξεμβούργο.

Previous Article

ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lorem adipiscing leo et, eleifend neque. pulvinar sed