Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΣ ΜΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ…

1 σχόλιο Share:

Κείμενο του ιστολόγιου  6/4/2019

Το ποιος είναι ο ψευδομουφτής Μέτε και τι ρόλο παίζει στην περιοχή το ξέρουμε. Κάθε τόσο όμως μας έρχεται και μια ¨επιβεβαίωση¨. Έτσι δημοσιεύουμε σήμερα μετάφραση από ομιλία που έκανε τον Ιούνιο του 2017, όταν τον είχαν καλέσει σε ιφτάρ στην πόλη Τεκίρνταγ της Ανατολικής Θράκης.

Στο βίντεο που μπορεί όποιος θέλει να δει στο δίκτυο, μεταξύ άλλων ο κ. Μέτε ακούγεται να λέει και τα εξής :

¨Οι εκτός Τουρκίας άνθρωποι βλέπουν την Τουρκία πολύ ξεχωριστά , πολύ διαφορετικά. Την βλέπουν σαν Οθωμανικό κράτος, σαν μάνα και σαν αγκαλιά. Την βλέπουν σαν μια δύναμη. Όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν εντός της, την βλέπουν σαν ένα μεγάλο κράτος. Για αυτό τον λόγο εμείς αποκαλούμε την Τουρκία ¨μητέρα πατρίδα¨. Καθημερινά προχευχόμαστε στον Δημιουργό μας να μην δώσει δοκιμασίες. ….Στην Δυτική Θράκη οι μουφτήδες σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης και των Αθηνών , εκλεγονται, είναι οι ηγέτες της κοινότητας, έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τα τζαμιά, τα βακούφια, τα σχολεία, τους συλλόγους και είναι μουφτήδες μέχρι θανάτου. Ως εξ αυτού υπάρχει και πολιτική πλευρά. Δεν είναι δηλαδή σαν την τετραετή ή πενταετή θητεία των βουλευτών. … Στην Δυτική Θράκη υπάρχουν 120.000 Τούρκοι. Μεταξύ 120 και 150.000, αλλά τώρα έχουν πέσει στους 100.000 λόγω της κρίσης, οι περισσότεροι είναι στο εξωτερικό. Να είστε σίγουροι πως πριν από τα δικά μας εζάν, ακούμε τα δικά σας εζάν, ακούμε τα δικά σας ιφτάρ, βλέπουμε στα ιφτάρ το τι μιλιέται και τι τρώγεται

Ο Μέτε εδώ μας ομολογεί δηλαδή πως η θέση του μουφτή (όπως τουλάχιστον την βλέπει η Τουρκία και αυτός) έχει ΚΑΙ πολιτική πτέρυγα. Άρα με δεδομένους τους συσχετισμούς στην Θράκη, όποιος πολιτικός ζητά εκλογή μουφτή είναι σαν να παραδίδει τμήμα πολιτικής εξουσίας στην Τουρκία και τον εκάστοτε ¨εκπρόσωπο¨ της.

Previous Article

H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ

Next Article

ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΑΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 σχόλιο

  1. Πολύ “ξύδι” πρέπει να κατεβάζουν αυτοί εκεί πάντως.
    Βλέπω μπουκάλες ολόκληρες (του λίτρου ίσως) στο τραπέζι τους.
    Οπότε ας το πάρουμε απόφαση ότι αυτός θα είναι ο ισόβιος μουφτής με τις πολιτικοθρησκευτικές εξουσίες που θα ελέγχει ακόμη και την ταχύτητα και φορά περιστροφής της γης.
    Ο θεός να προφυλάσσει από τέτοια αρρώστια (εγκεφαλική ανωμαλία) και τον χειρότερο εχθρό.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!