Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΡΙΑΝΗ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ

No Comments Share:

Σημαντική επίσκεψη στο χωριό Αγριάνη

Στις 22 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή το χωριό Αγριάνη στην περιοχή Σουφλίου-Έβρου υποδέχτηκε εξαιρετικούς επισκέπτες. Μετά από πρόκληση του ιμάμη του χωριού Χουσεΐν Κουρού, ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ επισκέφτηκαν το χωριό και τέλεσαν το ναμάζι τους μαζί με τον κόσμο του χωριού.

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ στην σύντομη ομιλία του μετά την προσευχή της Παρασκευής είπε τα εξής : ¨Είχα έρθει εδώ πολλά χρόνια πριν, από τότε έως τώρα βλέπω πως άλλαξαν πολλά, το τζαμί σας έγινε πολύ ωραίο, ευχαριστώ τον Χουσεΐν Κουρού που μας κάλεσε εδώ. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το να προσευχόμαστε μαζί με τόσο πολύ κόσμο την Παρασκευή. Οι άνθρωποι για να μάθουν καλά την θρησκεία τους πρέπει πρώτα να μάθουν καλά την γλώσσα τους, στείλτε τα παιδιά σας στα φροντιστήρια Κορανίου, βρίσκεται εδώ επικεφαλής σας ένας πολύ αξιόλογος χότζας. Μπορεί να είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο, αλλά πάντα πρέπει να είμαστε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία¨

Μετά από τον Ιμπραήμ Σερήφ έκανε μια σύντομη ομιλία ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς. Ο Μουσταφά Σάρνιτς είπε τα εξής : Βρισκόμαστε εδώ μετά από πρόσκληση του χότζα Χουσείν και μας χαροποίησε πολύ η συνάντηση μαζί σας¨. Ο Μουσταφά Σάρνιτς υπενθύμισε πως μετά από σύντομο διάστημα τελειώνει η θητεία του εδώ και ευχήθηκε στον κόσμο του χωριού να έχουν ενότητα και ομοψυχία.

Μετά από αυτές τις ομιλίες μίλησε ο ιμάμης του χωριού-Χουσείν Κουρού, ο οποίος είπε τα εξής : ¨Σήμερα ζούμε μια από τις ιστορικές μέρες του χωριού μας, ευχαριστώ πολύ τον αξιόλογο εκλεγμένο μουφτή μας Ιμπραήμ Σερήφ και τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς που δεν μας χάλασαν την καρδιά και ήρθαν ως εδώ.

Μετά από το ναμάζι όλοι μαζί έφαγαν και συζήτησαν.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 23/6/2012

 Σχόλιο : Στην φωτογραφία (4ος ) μεταξύ άλλων βλέπουμε και τον Αμπντουραχήμ Κουρού-γνωστό για την δράση του ενάντια στην Χαρά Νικοπούλου…Ε να μην πάει και αυτός σαν άνθρωπος να προσκυνήσει τον πρόξενο ; Εδώ πάνε κάποιοι κωλοέλληνες, αυτός δεν θα πάει ;

Previous Article

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔIΑΦΕΡΕΤΑΙ…

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΒΑΚΛΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΝΤΟΥΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *