Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΧΑΜΠΙΠΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

1 Comment Share:

Αντιδράσεις από τους συλλόγους ΕΠΑΘιτων δασκάλων κατά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Χαλίτ Χαμπίπογλου: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εργάζονται για την βελτίωση της κατάστασης της μειονότητας, πράτοντας αυτό πρέπει να στέκονται δίπλα-δίπλα και όχι ενάντια στους φορείς που εκπροσωπούνε την μειονότητα μας¨.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσέιν Ζεϊμπέκ δημοσίευσαν ένα δελτίο τύπου με το οποίο στοχοποιούσαν το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Ξάνθης Μουζαφέρ Σαλίχογλου και τους συλλόγους αποφοίτων της ΕΠΑΘ, αντιδρώντας έτσι σε δηώσεις που είχαν κάνει οι διοικούντες αυτών των φορέων. Δεν άργησαν να εμφανιστούν οι αντιδράσεις στην δήλωση των βουλευτών. Οι σύλλογοι αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ξάνθης & Ροδόπης σε ανακοίνωση τους της 3/7/2017 κατηγορούν τους βουλευτές πως διαμέσου του τύπου τους απειλούνε και τους καλούν να ακούσουν την φωνή των συλλόγων ενάντια στο κλείσιμο μειονοτικών σχολείων.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσέιν Ζεϊμπέκ, Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης με δελτίο τύπου της 29/6/2017, ανέφεραν πως η στάση των διοικούντων του μειονοτικού γυμνασίου–λυκείου Ξάνθης δεν βοηθά στην βελτίωση της μειονοτικής εκπαίδευσης. Οι βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατηγορήσει τους συλλόγους αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ροδόπης και Ξάνθης πως με τις δηλώσεις τους, κινδυνολογούν, αντιπολιτεύονται, ενδεχομένως εμποδίζουν τις εργασίες βελτίωσης της μειονοτικής εκπαίδευσης και  αποπροσανατολίζουν από τον στόχο.

Μετά από την δήλωση-στοχοποίηση μειονοτικών φορέων που έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι σύλλογοι των ΕΠΑΘιτών δεν έμειναν σιωπηλοί, υπογραμμίζοντας πως η κριτική που κάνουν με σκοπό να πάει πιο μπροστά η μειονοτική εκπαίδευση, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πολιτική. Λένε επίσης πως ποτέ στην ιστορία της μειονότητας, βουλευτές της μειονότητας δεν επιτέθηκαν έτσι σε μειονοτικούς συλλόγους, καταδικάζουν την δυσάρεστη συμπεριφορά των βουλευτών και απορρίπτουν τις όπως  λένε άδικες κατηγορίες.

Σε δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης είπε: ¨ Με έκπληξη και σύγχυση μαθαίνουμε από τον τύπο για τις δηλώσεις στοχοποίησης των μειονοτικών φορέων που έκαναν οι μειονοτικοί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ροδόπης.

Οι εκλεγέντες με τις ψήφους της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης βουλευτές του κόμματος της πλειοψηφίας-ΣΥΡΙΖΑ που τους στείλαμε στην βουλή για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, φαίνεται πως αντί να μεταφέρουν την δίκαιη κριτική και τα αιτήματα αυτά και να εργάζονται για να καλυφθούν αυτά, προτιμούν να προστατεύουν τα συμφέροντα της κυβέρνησης. Την ώρα που οι μουφτήδες μας, οι δήμαρχοι μας, οι πρόεδροι των συλλόγων μας και οι διοικούντες κομμάτων μας καλούνται για κατάθεση, ή όταν συνέβησαν διάφορα επειδή ο δήμος Μύκης σε αγγελία για πρόσληψη εργασίας αναζήτησε άτομα με γνώση τουρκικών (δηλαδή της γλώσσας του λαού εκεί) , αυτοί παρέμειναν απαθείς. Οι εθνοπατέρες μας δεν είναι πατέρες του ¨έθνους¨ μας;  Το ¨έθνος¨ μας δεν τους έστειλε στην βουλή; Οι βουλευτές μας αντί να κάνουν δηλώσεις στοχοποίησης των μειονοτικών φορέων μας, πρέπει να καταβάλλουν προσπάθεια για την βελτίωση τη κατάστασης της μειονότητας μας. Αλλά πράττοντας αυτό πρέπει να βρίσκονται δίπλα-δίπλα και όχι ενάντια στους φορείς που εκπροσωπούν την μειονότητα μας¨.

https://www.abttf.org/html/index.php?link=detay&id=5635&grup=4&l=tr&arsiv=0

5/7/2017

Σχ: Αν ΑΥΤΟΣ είναι τόσο σφόδρα ενάντιος στους μειονοτικού βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τότε εννοειται πως εμείς τους υποστηρίζουμε. Διότι απλά αυτός αποτελεί την φωνή της Άγκυρας. Ένας ακόμη που δεν πάει ούτε τουαλέτα αν δεν ρωτήσει το κοντινότερο τουρκικό προξενείο…

Previous Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ KATA TΩΝ ΗΠΑ

Next Article

ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΝΤΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

 1. Η γλώσσα του λαού, λέει, εκεί (στο Δήμο Μύκης) είναι η Τουρκική.
  (Χ)αλητάκο Χαμπίπογλου σίγουρα κάτι δεν σου εξήγησαν καλά τα αφεντικά σου.
  Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η υστερία όλων σας.
  Θέλετε να μας πείτε δηλαδή ότι το DEB και κάποιοι άλλοι όμοιοί σας εκπροσωπείτε όλη τη μειονότητα; Αν ήταν όντως έτσι τα πράγματα, φίλτατε, τώρα δεν θα γινόταν καν κουβέντα και ούτε θα υπήρχαν τέτοια θέματα στην επικαιρότητα.
  Λυπάμαι, αλλά πρέπει να προσπαθήσετε κι άλλο για να πείσετε.
  Ένα να ξέρετε: οι τσαμπουκάδες δεν περνούν παντού και πάντα.
  Χαιρετίσματα στον Μπάρμπα – Ρετζέπ και περαστικά σε όλους σας άρρωστα καθάρματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *