Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΙ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

No Comments Share:

Στην επικαιρότητα του ΟΑΣΕ τέθηκαν οι ποινικές διώξεις κατά των θρησκευτικών ηγετών

H Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) μετείχε σε σύνοδο του ΟΑΣΕ με θέμα την θρησκευτική ελευθερία. Στην σύνοδο οι εκπρόσωποι της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης άσκησαν κριτική στις επεμβάσεις που γίνονται στην θρησκευτική αυτονομία, ενώ έθεσαν και τις διώξεις που ασκούνται το  τελευταίο διάστημα κατά θρησκευτικών ηγετών.

………………….

Η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΟΤΔΘ Μελέκ Κιρμαντζί Αρίκ, η Φουντά Ρεσίτ Ταστετκίν-μέλος της ομάδας λόμπι Διεθνών Εργασιών της ΕΟΤΔΘ και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Trakya Αλή Χουσέινογλου, εκπροσώπησαν την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης.


………..

Η Κιρμαντζί υπενθύμισε πως στην Ελλάδα παρά το ότι η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης βάσει διεθνών συμφωνιών έχει το δικαίωμα να εκλέγει τους θρησκευτικούς της ηγέτες, το δικαίωμα αυτό αφαιρέθηκε με νόμο του 1991 και η ευθύνη δόθηκε στο κράτος. Η ΕΟΤΔΘ ανέφερε πως από την περιοχή έρχονται πληροφορίες πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει βήμα που θα άρει εντελώς την θρησκευτική αυτονομία που διαθέτει η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης  και ζήτησε να τερματιστούν οι επεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην θρησκευτική αυτονομία της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης. Στην συνεδρία αυτή τον λόγο πήρε και ο εκπρόσωπος του BTAYTD Δρ. Αλή Χουσείνογλου. Αναφέρθηκε στα γενικότερα θέματα που βιώνει η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης και έθεσε το θέμα των μεστζίτ που τα κλείνουν το τελευταίο διάστημα.
………………..
Στην τελευταία συνεδρία πήρε τον λόγο η Φουντά Ρεσίτ Ταστετκίν-μέλος της ομάδας λόμπι Διεθνών Εργασιών της ΕΟΤΔΘ, η οποία έθεσε το θέμα των δικαστικών διώξεων της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης. Είπε πως από την αρχή του έτους ο εκλεγμένος μουφτής με διάφορες δικαιολογίες κλήθηκε για κατάθεση, ενώ ανέφερε πως και ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε δικάζεται για αντιποίηση αρχής επειδή το 2016 τέλεσε την κηδεία ενός Τούρκου νέου που πέθανε στην διάρκεια της θητείας του. Η Ελλάδα κάνοντας χρήση του δικαιώματος απάντησης, είπε πως κανένας Έλληνας πολίτης δεν δικάζεται χωρίς αιτιολογία, ενώ σχετικά με τις δικαστικές διώξεις κατά Μέτε και Σερίφ είπε πως εάν δεν υπάρχει αδίκημα δεν θα τιμωρηθούνε.
https://www.abttf.org/html/index.php?link=detay&id=5632&grup=4&l=tr&arsiv=0

23/6/2017

Σχ: Να προέρχεσαι από την χώρα με τους περισσότερους (170) φυλακισμένους δημσοιογράφους στον κόσμο και να κατηγορείς την Ελλάδα για ¨επεμβάσεις στην θρησκευτική αυτονομία¨….

Βέβαια με την ανεργία που υπάρχει τι να κάνουν οι άνθρωποι….

Ενδιαφέρουσα επίσης και η ορολογία περί ¨ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ¨ που χρησιμοποιεί η ΕΟΤΔΘ στην ιστοσελίδα της, από όπου προέρχεται το κείμενο αυτό. Από το ¨μειονότητα¨ μεταφέρθηκαν στο ¨ κοινότητα¨…

 

Previous Article

H ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Next Article

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΠΙΡΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *