Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

No Comments Share:

Επίσκεψη εργασίας από την ΕΟΤΔΘ στις Βρυξέλλες

1_efaabttf

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) πραγματοποίησε στις 15/6/2016 επίσκεψη εργασίας στην πρωτεύουσα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της ΕΟΤΔΘ-Βρυξελλών, συναντήθηκε με τον διευθυντή της Ελεύθερης Ευρωπαϊκής Συμμαχίας (EFA) Γκίντερ Νταουβεν, με τον ευρωβουλευτή Γιόζεφ Νάγκι (Σλοβακία/ΕΡΡ-Χριστιανοδημοκράτης), με τον Χέρμπερτ Ντόρφμαν (Ιταλία/ χριστιανοδημοκράτης) , με τον Ιουλίου Βίνκλερ (Ρουμανία / ΕΡΡ-χριστιανοδημοκράτης) και με την Τατιάνα Ζντάνοκα (Λιθουανία/Πράσινοι-EFA).

2_nagyabttf

Στις συναντήσεις τέθηκαν τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και οι σχετικές εξελίξεις της επικαιρότητας.
……………….

Στην συνάντηση με τον ευρωβουλευτή της ουγγρικής μειονότητα της Ρουμανίας Ιουλίου Βίνκλερ, ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίπογλου αναφέρθηκε στις προβοκατόρικες και προκλητικές δράσεις του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στα τουρκικά  χωριά, μέσω των οποίων προσπαθούν να εκφοβίσουν και αφομοιώσουν την μειονότητα.  Ο Χαμπίπογλου ανέφερε πως συνεχίζονται στα σοβαρά προβλήματα στο πεδίο της εκπαίδευσης της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης, πως οι ελληνικές αρχές απορρίπτουν το αίτημα για άνοιγμα δίγλωσσων (ελληνικά και τουρκικά) νηπιαγωγείων, πως τρία παραρτήματα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας έκλεισαν με την αιτιολογία της ¨άνευ αδείας λειτουργίας παιδικών σταθμών¨ και ότι για αυτόν τον λόγο υποβλήθηκε και μήνυση σε βάρος των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου.

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε με την ευρωβουλευτή της ρωσικής μειονότητας Λιθουανίας Τατιάνα Ζντάνοκα, ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαμπίπογλου ευχαρίστησε την ευρωβουλευτή για την στήριξη της στην τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης αλλά και διότι με δύο ακόμη συναδέλφους υπέβαλλαν γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με ¨την μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ από την Ελλάδα¨ .  Η Ζντάνοκα ανέφερε πως εντός της Ε.Ε. , τις χειρότερες επιδόσεις στο θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων τις έχουν η Γαλλία και η Ελλάδα.

5_zdanokaabttf
https://www.abttf.org/html/index.php?link=detay&id=5466&grup=4&l=tr&arsiv=0

17/6/2016

Previous Article

ΙΦΤΑΡ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ

Next Article

ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΜΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *