Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

No Comments Share:

 Επίσκεψη εργασίας από την ΕΟΤΔΘ στις Βρυξέλλες

Ούγγρος

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) στις 24/2/2016 είχε μια σειρά από συναντήσεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Στις συναντήσεις αυτές ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο αντιπρόεδρος Σαμί Γιουσούφ και ο εκπρόσωπος της ΕΟΤΔΘ στις Βρυξέλλες , συναντήθηκαν στο ευρωκοινοβούλιο με την Σουηδέζα ευρωβουλευτή Σοράγια Ποστ ( Σοσιαλοδημοκράτες) , μα την Αυστριακή Αντζέλικα Μλινάρ (Φιλελεύθεροι) και με τον  Κρίστιαν Μάνζινγκερ (εκπρόσωπο της ουγγρικής μόνιμης αντιπροσωπείας).

Στις συναντήσεις περιγράφηκαν τα μειονοτικά θέματα και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.
Η πρώτη συνάντηση που έγινε ήταν αυτή με τον δεύτερο γραμματέα της μόνιμης ουγγρικής αντιπροσωπείας Δρ. Κριστιάν Μάνζινγκερ. Στην συνάντηση αυτή η ΕΟΤΔΘ τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην δυτική Θράκη, για τις απειλητικές επιστολές κατά του εκλεγμένου μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και για την ρατσιστική επίθεση που συνέβη στα κεντρικά γραφεία του DEB.

Oι επόμενες συναντήσεις έγιναν στο ευρωκοινοβούλιο. Με πρώτη την συνάντηση με την Σουηδέζα ευρωβουλευτή Σοράγια Ποστ που είναι και μέλος στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης. Ο Πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαμπίπογλου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρώτη αυτή συνάντηση με την Ποστ και την ενημέρωσε για τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης (με πρώτα την εκπαίδευση και τις θρησκευτικές ελευθερίες), όπως και για τις διεθνείς προσπάθειες της ΕΟΤΔΘ.

Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της ευρωβουλευτού Ανγκέλικα Μλινάρ στο ευρωκοινοβούλιο.  Στην συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ σημείωσε πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και ότι ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί από την Ελλάδα οι τρεις αποφάσεις του ΕΔΑΔ των ετών 2007 και 2009, σχετικά με την ΤΕΞ, τον Σύλλογο Τουρκάλων Γυναικών Ροδόπης και του Συλλόγου Μειονοτικής Νεολαίας Έβρου.

https://www.abttf.org/html/index.php?link=detay&id=5402&grup=4&l=tr&arsiv=0

25/2/2016

Σχ : Ο τελευταίος σύλλογος που αναφέρεται στο κείμενο δεν υπάρχει πουθενά !

Φαίνεται στην αντιγραφή που κάνει ο Χαμπίπογλου από το κείμενο που του δίνει η εκάστοτε τουρκική πρεσβεία, κάτι αντέγραψε λάθος…

Previous Article

ΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…

Next Article

5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *