Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OI MONIMOI ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

0 σχόλια Share:

Η ABTTF παρακολούθησε το συνέδριο του ΟΑΣΕ για τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων 

Pervin

Στο συνέδριο τέθηκαν τα εγκλήματα που βασίζονται σε μίσος και οι επιθέσεις  κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) συμμετείχε στις 19 Φεβρουαρίου 2016 στην διάσκεψη με τίτλο «Μια συνολική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων στην περιοχή του ΟΑΣΕ» που διοργανώθηκε από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR ) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), μαζί με τη γερμανική προεδρία του ΟΑΣΕ. Ο Φατίχ Χαφούζ Μεχμέτ, μέλος της Ομάδας Διεθνών Σχέσεων της ABTTF και τα μέλη του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης  (BTAYTD) Περβίν Χαϊρουλάχ και Ονούρ Μουσταφά Αχμέτ, εκπροσώπησαν την τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας.

Τα τελευταία χρόνια είναι σε άνοδο η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις σε βάρος της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με θέμα «Η Ασφάλεια των μουσουλμανικών κοινοτήτων στη γενική περιοχή του ΟΑΣΕ», ο Φατίχ Χαφούζ Μεχμέτ πήρε το λόγο και ανέφερε τις δραστηριότητες των ρατσιστικών εξτρεμιστικών οργανώσεων που έχουν φτάσει σε ανησυχητικό σημείο σε πολλά συμμετέχοντα κράτη του ΟΑΣΕ, προσθέτοντας  πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει γίνει στόχος των ακροδεξιών εξτρεμιστών του νεο-ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Ο Χαφούζ Μεχμέτ σημείωσε την απότομη άνοδο τα τελευταία χρόνια των επιθέσεων με κίνητρο το μίσος, επιθέσεις κατά προσώπων, ιδρυμάτων και οργανισμών που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα, καθώς και σχετικά με τα τζαμιά και μουσουλμανικά νεκροταφεία στην Δυτική Θράκη.  Ανάφερε τις επιθέσεις το 2015  στον Μουσουλμάνικο Πολιτιστικό, Μορφωτικό και Αθλητικό Συλλόγο Διδειμοτύχου , στο τζαμί Μαχμούτ Αγα και στο τέμενος του Αλάν Κουγιού στην πόλη της Κομοτηνής και στη τη νέα έδρα του Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης (ΚΙΕΦ) το οποίο είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα της τουρκικής μειονότητας. Επιπλέον, ο Χαφούζ Μεχμέτ ανάφερε το συμβάν που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2016, όταν απήχθη ένας ιμάμης που εργάζεται στο γραφείο του εκλεγμένου μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και οικογενειακός φίλος και συγγενής του ιδίου από μια ομάδα ανδρών μασκοφόρων που συστήθηκαν ως «Φρουροί της Θράκης” αναγκάζοντας τον να μπει σε ένα μίνι λεωφορείο με βρισιές και απειλές θανάτου κατά του εκλεγμένου μουφτή της Ξάνθης και της οικογένειας του. Ο Χαφούζ Μεχμέτ υπογράμμισε ότι όλοι οι δράστες αυτών των επιθέσεων παραμένουν άγνωστοι και ατιμώρητοι από τις ελληνικές αρχές και ζήτησε ως εκ τούτου από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει αμέσως τα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψει στο μέλλον παρόμοια εγκλήματα μίσους κατά της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης όπως και των άλλων εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων που ζουν στην Ελλάδα. Παράληλα, ο Χαφούζ Μεχμέτ ζήτησε από τον ODIHR να διοργανωθεί Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου του ΟΑΣΕ για τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις κατά των Μουσουλμάνων. Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης ο μέλος του BTAYTD Ονούρ Μουσταφά Αχμέτ πήρε το λόγο και εξέφρασε αναλυτικά όλες τις επιθέσεις μίσος που στοχεύουν την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Στη πρώτη συνεδρίαση λόγου χρόνου ο εκπρόσωπος της ελληνικής αντιπροσωπείας έκανε χρήση του δικαιώματός απάντησης στη δεύτερη συνεδρίαση απαντώντας πάνω σε αυτά δήλωσε ότι τα εγκλήματα μίσους δεν είναι μόνο στην Ελλάδα είναι σε όλα τα μέρη του κόσμου και η Ελληνική αστυνομία προσπαθεί να εκτελέσει τα καθήκοντα του με τελειότητα. Υποστήριξε ότι η κοινότητα που ζει στη Δυτική Θράκη έχει ένα πλουραλιστικό χαρακτήρα και η ανοχή κυριαρρχεί στην περιοχή.

Στη τρίτη συνεδρίαση της ίδιας οργανώσεις πήρε το λόγο η Περβίν Χαϊρουλάχ μέλος του BTAYTD πήρε το λόγο και ανέφερε ότι οι μουσουλμάνοι εκτός της Δυτικής Θράκης, δεν επιτρέπεται από τις ελληνικές αρχές να προσεύχονται στα τζαμιά στην Ελλάδα και ότι η Αθήνα εξακολουθεί να είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί.

https://www.abttf.org/html/index.php?link=detay&id=5401&grup=4&l=gr&arsiv=0

27/2/2016

Σχ : Αντί να κακίζουμε αυτούς που ΕΤΣΙ βγάζουν τα προτο ζειν τους, καλά θα ήταν να σκεφτούμε γιατί δεν είχαμε εκεί εκπροσώπους των άλλων μειονοτικών ομάδων (ΠΟμάκων και Ρωμά) για να πούνε κι αυτοί το το τραβάνε από τους τουρκόψυχους. Ποιός είναι αρμόδιος να το διασφαλίσει αυτό ;  

Previous Article

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Next Article

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sem, dolor risus. ante. quis facilisis nunc ipsum Donec