Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ABTTF ΜΕ ΤΗΝ HRW

No Comments Share:

Η ΑΒΤΤF συναντήθηκε με την Human Rights Watch (HRW)

Η ΑΒΤΤF ανέφερε πως μετά από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην βουλή, η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης κατέστη ένας εκ των στόχων της ακροδεξιάς.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης συναντήθηκε με την οργάνωση Human Rights Watch-οργάνωση που υπερασπίζεται παγκοσμίως τα ανθρώπινα δικαιώματα, και κάνει και δημοσιεύει έρευνες σχετικά με αυτά. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο ο πρόεδρος της ΑΒΤΤF Χαλίτ Χαμπίμπογλου, ο αντιπρόεδρος της ABTTF και πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης Αγγλίας Ριτβάν Χατζημπεντέλ, ο υπεύθυνος εξωτερικών σχέσεων της ABTTF Δρ. Σεμπαχατίν Αμπντουραχμάν, το μέλος της Ομάδας λόμπι και διεθνών εργασιών και ταυτόχρονα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης Αγγλίας Ερτζουμέντ Μουσταφάογλου, η βοηθός ερευνών σε Ευρώπη και κεντρική Ασία της HRW Εύα Τζοσέ και ο νομικός σύμβουλος της HRW Κλαίβ Μπάλντουιν συζήτησαν τις αυξημένες επιθέσεις μίσους που ακολούθησαν την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο της Ελλάδας.

Στην συνάντηση ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου και η επιτροπή μαζί του παρουσίασαν την Ομοσπονδία και ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες της. Η Εύα Τζοσέ που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα, περιέγραψε τις δραστηριότητες της HRW, και ανέφερε τις εργασίες τους στην Ελλάδα. Η Τζοσέ είπε πως παρατηρεί με προσοχή τις επιθέσεις μίσους που είτε συνδέονται άμεσα με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, είτε διαπράττονται από υποστηρικτές της, και ότι ως HRW το 2012 δημοσίευσαν αναφορά με επωνυμία ¨Μίσος στους δρόμους : Η ξενοφοβική βία στην Ελλάδα¨. Η Τζοσέ ανέφερε πως κατά το διάστημα της προετοιμασίας της αναφοράς, έγιναν μάρτυρες πολύ σοβαρών και ανησυχητικών καταστάσεων, και ότι διαπίστωσε πως στην Ελλάδα υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις σχετικά με την παρεμπόδιση των εγκλημάτων μίσους σε βάρος των μεταναστών. Η Τζοσέ ανέφερε πως παρά το ότι μετά την δημοσίευση της αναφοράς υπήρξαν κάποιες βελτιώσεις, υπάρχει ακόμη ανάγκη για πολύ σοβαρά μέτρα.

Ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου, ανέφερε πως οι ρατσιστικές επιθέσεις που σε πρώτο στάδιο είχαν στόχο τους μετανάστες, ακολούθως παρατηρήθηκε πως στόχευσαν και την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Ο Χαμπίπογλου ανέφερε πως τα μέλη της μειονότητας ενώπιον αυτής της κατάστασης, αισθάνονται ανησυχία, και ότι η αστυνομία παρέμεινε ανεπαρκής στην παρεμπόδιση των επιθέσεων μίσους.

………………….

Ιστοσελίδα της ABTTF 21/5/2013

Previous Article

TΑ ¨ΣΕΒΑΣΜΙΑ¨ ΑΤΟΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ, ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ KΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ…

Next Article

ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΞΙ ΡΩΣΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΑΠΟ ΜΠΟΜΠΑ ΟΥΙΣΚΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *