Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 29ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο.Τ.Δ.Θ.

1 Comment Share:

Η 29η Ιανουαρίου-Μέρα Εθνικής Αντίστασης γιορτάστηκε

Η 29η Ιανουαρίου-Μέρα Εθνικής Αντίστασης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης γιορτάστηκε με διάφορες εκδηλώσεις τιμής στην Δυτική Θράκη, στην Τουρκία και στην Ευρώπη. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίμπογλου , ο αντιπρόεδρος Μουσταφά Κασάπ και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ισμαήλ Απτίογλου μετείχαν στην τελετή που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Βίττεν.

 Η ΕΟΤΔΘ μετείχε στην τελετή μνήμης του Συλλόγου Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Βίττεν

 Στην εκδήλωση μετείχαν τα μέλη της ΕΟΤΔΘ, Πολιτιστικός Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης του Γκούτερσλοχ,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης Τουρκων Δυτικής Θράκης του Λούντενσάιντ, ο Αθλητικός και Εκπαιδευτικός Σύλλογος Τούρκων Δ. Θράκης του Ντούισμπουργκ, ενώ την παρακολούθησαν και η πρόξενος της T.C. στο Έσσεν Σουλέ Οζκαγιά και ο υποπρόξενος Μουζεγιέν Τζιβάν. Στην τελετή τιμής της 29ης Ιανουαρίου μετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δημοκρατών Ευρώπης (UETD) Χασάν Οζντογάν και ο Βεϊσέλ Αρσλάν-πρόεδρος του Συλλόγου του τζαμιού Σουλτάν Αχμέτ του Βίττεν.

Η τελετή άρχισε με ενός λεπτού σιγή. Ακολούθως ο Μεσούτ Χουσείν πρόεδρος του Σύλλογο Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης του Βίττεν απηύθυνε χαιρετισμό και έκανε την εναρκτήρια ομιλία. Στην ομιλία του ο πρόεδρος Χουσεΐν αναφέρθηκε στην σημασία της 29ης Ιανουαρίου για την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, ανέφερε πως παρά το ότι πέρασαν τόσα χρόνια τα προβλήματα της μειονότητας συνεχίζονται, και ευχαρίστησε τους μετέχοντες στην τελετή. Η πρόξενος της T.C. στο Έσσεν Σουλέ Οζκαγιά ανέφερε πως σύμφωνα με την Συνθήκη της Λοζάνης ως μητέρα πατρίδα, υπερασπίζεται την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και σε διμερές επίπεδο με την Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο. Η πρόξενος Οζκαγιά αναφέρθηκε στις κινήσεις που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν ο αείμνηστος ηγέτης Σαδίκ Αχμέτ και είπε πως ήταν ο ηγέτης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Η πρόξενος είπε πως η ΕΟΤΔΘ τα τελευταία χρόνια εκτελεί σοβαρές και πετυχημένες κινήσεις. Η πρόξενος Οζκαγιά ανέφερε πως η ενότητα γεννά την ισχύ και συνεχάρη για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Ο πρόεδρος της UETD Χασάν Οζντογάν συνεχάρη για την Μέρα Εθνικής Αντίστασης. Ο Οζντογάν ενημέρωσε σχετικά με την αποστολή και τις δραστηριότητες της UETD, και είπε πως και ο στόχος της ίδρυσης της Διεύθυνσης Τούρκων του Εξωτερικού και Συγγενών Κοινοτήτων της Πρωθυπουργίας της T.C. είναι να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τούρκων του εξωτερικού και των συγγενών κοινοτήτων. Μετά τον Οζντογάν απεύθυνε χαιρετισμό και ο Βεϊσέλ Αρσλάν-πρόεδρος του Συλλόγου του τζαμιού Σουλτάν Αχμέτ του Βίττεν

Τέλος μιλώντας ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίμπογλου ανέφερε πως η 29η Ιανουαρίου-Ημέρα Εθνικής Αντίστασης υπήρξε ένα σημείο καμπής για την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και ότι η ΕΟΤΔΘ ιδρύθηκε μετά τα γεγονότα της 29-1-1988, στις 28-2-1988. Ο Χαμπίμπογλου ανέφερε πως τον Νοέμβριο του 1988 μαζί με μεγαλύτερους ίδρυσαν τον Σύλλογο Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης του Βίττεν, και για αυτό είπε ο σύλλογος αυτός έχει μια ξεχωριστή σημασία για τον ίδιο. Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου ανέφερε πως 24 χρόνια μετά γιορτάζουν όλοι μαζί αυτήν τη σημαντική μέρα και συνεχάρη τον πρόεδρο Μεσούτ Χουσείν, το Δ.Σ. του συλλόγου και όλους όσους μόχθησαν για την εκδήλωση.

Ακολούθως μετά τις ομιλίες μικρά παιδιά απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με την σημασία της μέρας. Μετά ο Χαλίμ Τσαβούσογλου-καθηγητής Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Χατζέτεπε έκανε μια παρουσίαση των γεγονότων της 29ης Ιανουαρίου. Ακολούθως προβλήθηκε ντοκιμαντέρ της ΕΟΤΔΘ για την 29η Ιανουαρίου.

Ιστοσελίδα της ΕΟΤΔΘ 30-1-2012

Previous Article

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΝΙΩΝ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. http://www.istorikathemata.com/2010/05/blog-post_13.html Eπειδη ειμαι αμορφωτη μπορει καποιος να μου εξηγησει ποιο εθνος εκανε αντισταση εναντιον ποιου εθνους?Και ποιος νικησε?Και οι σημαιουλες επανω στο τραπεζι ποιανου κρατους ειναι και δεν μου το μαθανε στο σχολειο?Τοση μυστικοπαθεια στα σχολεια μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *