fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Δ.ΘΡΑΚΗΣ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ FUEN

0 σχόλια Share:

Εφ. Μιλλέτ 8-10-2009

 Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης (ΑΒΤΤF), μετείχε  στο 60ο συνέδριο του FUEN (Ομοσπονδία Συλλόγων Ευρωπαϊκών Μειονοτήτων) με τίτλο ¨Θεμελιώδες Δικαίωμα Πολιτικής Συμμετοχής¨ που διεξήχθη στις Βρυξέλλες στο διάστημα 29-9 με 2-10-2010. Στην επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης μετείχαν εξ ονόματος της ΑΒΤΤF ο πρόεδρος Χαλίτ Χαμπίμπογλου, ο αντιπρόεδρος Σαμί Γιουσούφ, ο γ.γ. Οζκάν Ρεσίτ, το μέλος της επιτροπής διεθνών κινήσεων και λόμπι Φατμά Ρεσίτ και εξ ονόματος του BTAYTD (Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης) οι Αλή Χουσείν και Ιρφάν Τσακίρ.

………………………………………………….

………………………………………………….

…………………………………………………..

…………………………………………………..

Μιλώντας την πρώτη μέρα του συνεδρίου ο Χαμπίμπογλου εξέφρασε την ανησυχία του διότι αυξάνονται οι ειδήσεις από τις ελληνικές εφημερίδες πως στο 4ο Σώμα Στρατού βάζουν τους στρατιώτες να υπογράφουν έγγραφο πως επιθυμούνε να ψηφίσουν στην Δυτική Θράκη, λέγοντας πως έτσι θα δεχτεί χτύπημα η δημοκρατική διαδικασία. Ακούγοντας την είδηση ο διευθυντής του FUEN  Jan Diedrichsen, πρότεινε να ετοιμαστεί μια επείγουσα επιστολή-σύσταση, που θα παρουσιαζόταν στις 2-10 στο Συμβούλιο των Επιτροπών. Ακολούθως  η επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης  αποτελούμενη από την ΑΒΤΤF και τον BTAYTD ετοίμασαν από κοινού μια επείγουσα επιστολή-σύσταση που παρουσιάστηκε στο συμβούλιο του FUEN στις 2-10-2009.

 Στο κείμενο υπάρχει το κείμενο από την εφημερίδα Eλευθεροτυπία της 19-9-2009 που αναφέρει πως στο 4ο Σώμα Στρατού βάζουν τους στρατιώτες να υπογράψουν πως δε θέλουν να ψηφίσουν στο μέρος όπου γεννήθηκαν. Σαν δεύτερο στοιχείο αναφέρεται η επανάληψη αυτών των ισχυρισμών από τον Γιάννη Γιαγκίνη στην εφημερίδα Παρατηρητής της 29-9-2009. Ο Γιαγκίνης στο κείμενο αναφέρει πως μαζί με  το ότι δίνεται το δικαίωμα οι στρατιώτες να ψηφίσουν στα μέρη όπου υπηρετούν, αυτό γράφει, αφορά προφανώς τους μη Θρακιώτες. Διότι όπως προσθέτει με δεδομένο άλλωστε πως οι Θρακιώτες στρατιώτες ψηφίζουν στα μέρη όπου γεννήθηκαν, φαίνεται πως αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί, μερικές εκατοντάδες στρατιώτες θα ψηφίσουν στις περιοχές Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Προσθέτει επίσης πως οι εν λόγω στρατιώτες δεν θα ψηφίσουν μουσουλμάνους, αλλά χριστιανούς υποψήφιους.

 Η αποστολή της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης εκφράζοντας την άποψη πως σε περίπτωση που αληθεύουν οι εν λόγω ισχυρισμοί, η διαδικασία των πρόωρων εκλογών θα δεχτεί σοβαρό χτύπημα, καλεί τις ελληνικές αρχές να εξετάσουν το θέμα.

Ζητείται επίσης από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν αν στο 4ο Σώμα Στρατού δόθηκε στους στρατιώτες να υπογράψουν κείμενο που έλεγε πως θέλουν να ψηφίσουν στον τόπο όπου υπηρετούνε. Εκτός αυτού οι  ΑΒΤΤF και BTAYTD  ζητούνε να υπάρξουν εγγυήσεις για την εφαρμογή των αρχών που διασφαλίζουν το δημοκρατικό στάτους των εκλογών.

Η επείγουσα αυτή επιστολή-σύσταση που ετοιμάστηκε από την Αποστολή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και έγινε δεκτή με πλειοψηφία στο Συμβούλιο Αποστολών του FUEN, και την ίδια μέρα εστάλη με μέιλ στον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής και στον Γ.Γ. της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Το κείμενο αυτό που αφορά το θεμελιώδες δικαίωμα της πολιτικής εκπροσώπησης της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, σχεδιάζεται να σταλεί και σε διάφορα όργανα και θεσμούς της Ε.Ε.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα ο Χαμπίπογλου δήλωσε…….

…………………………………………………………….

Το να ζητάνε υπογραφές στο 4ο Σώμα Στρατού για να ψηφίσουν οι στρατιώτες στην περιοχή, είναι κάτι που επισκίασε την δημοκρατική διαδικασία. Αναφέρθηκε πως είναι αναγκαιότητα η διερεύνηση αυτών των ισχυρισμών. Γι΄ αυτό το λόγο εξασφαλίσαμε την αποδοχή από το συμβούλιο του  FUEN  μιας επείγουσας επιστολής-σύστασης.

 Σχόλιο διαχειριστή : Μάλιστα, μαθήματα δημοκρατικότητας από τον κ. Χαμπίπογλου…Για αυτά που γίνονται στην  μάνα πατρίδα του έχει ακούσει άραγε τίποτε ; Τα ονόματα του Χραντ Ντινκ και του ιερέα Σαντόρο, του θυμίζουν μήπως τίποτε ; Η μήπως οι δολοφονίες  είναι εντός δημοκρατικού πλαισίου ;  Αν δεν τον θυμάται, ορίστε μια φωτογραφία, πριν τον σκοτώσουν την ώρα που λειτουργούσε στην εκκλησία του…

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Δ.ΘΡΑΚΗΣ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ FUEN

 

 

Previous Article

ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Next Article

ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.