Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

No Comments Share:

O ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ ΠΦΛΕΓΚΕΡ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ο Αμερικανός πρόξενος Θεσσαλονίκης Γκρέγκορι Πφλέγκερ συναντήθηκε με εκπροσώπους της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Ο Αμερικανός πρόξενος Θεσσαλονίκης Γκρέγκορι Πφλέγκερ και η εργαζόμενη στο προξενείο Θεσσαλονίκης Ξένια Κοσμίδου, στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποίησαν στην περιοχή, την Παρασκευή 15/2/2019 συναντήθηκαν με μια επιτροπή αποτελούμενη από τους πρόεδρο του DEB Τσιντέμ Ασάφογλου,  Οζάν Αχμέτογλου-μέλος της Κ.Ε. του DEB, Χουσείν Μπαλτατζί-πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, Ιλχάν Μεχμέτ-αντιπρόεδρο και την Περβίν Χαϊρουλλάχ-Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή περιγράφτηκε στον αμερικανό πρόξενο τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Οι εκπρόσωποι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης παράλληλα με τα θέματα επικαιρότητας, έθεσαν τα αιτήματα και τις προσδοκίες της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και τα άδικα μέτρα τα οποία υφίστανται. Οι εκπρόσωποι της μειονότητας στην συνάντηση περιέγραψαν την εκ μέρους του κράτους άρνηση αναγνώρισης της εθνικής ταυτότητας της μειονότητας και τα διπλά standards που εφαρμόζει σε αυτό το πεδίο, ενώ τον ενημέρωσαν σχετικά με την μη εφαρμογή από την Ελλάδα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τους μειονοτικούς συλλόγους όπως και τα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης, των μουφτειών και γενικότερα για θέματα που αφορούν την μειονότητα.

http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=5773

16/2/2019

Σχ: Πέραν της έκφρασης στο πρόσωπο του Αμερικανού πρόξενου, ενδεικτικό είναι πως φωτογραφία από την συνάντηση αυτή, ΔΕΝ ανάρτησε στο προφίλ του ο Αμερικανός πρόξενος…

Εδώ οφείλουμε να θυμίσουμε κάτι από το παρελθόν. Όταν το 2008 με πρωθυπουργό τον Καραμανλή υπήρχε η προσέγγιση (η όποια τέλος πάντων προσέγγιση) με την Ρωσία, μόνο τον Φεβρουάριο του έτους εκείνου, είχαν δημοσιευτεί 3 εκθέσεις από διεθνείς φορείς (Στέητ Ντιπαρτμεντ, ΟΗΕ και Συμβούλιο της Ευρώπης) σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα…. Επρόκειτο προφανώς για μια ακόμη ¨κύρωση¨ των ¨αφεντικών¨ προς την ¨άτακτη¨Ελλάδα. Ακολούθησαν οι φωτιές στην Πελοπόννησο, τα Δεκεμβριανά κ.α. Τώρα λοιπόν ¨άτακτη¨ είναι η Τουρκία,.

Εμείς τώρα είμαστε…

His Master’s Voice

Previous Article

ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Next Article

Ο ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *