Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και ακολούθως πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας….

No Comments Share:

Νύχτα κόλασης στη Μυτιλήνη. Ο καταυλισμός της Μόριας έχει καεί σχεδόν στο σύνολο του, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχει διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.

Αφορμή φαίνεται πως αποτέλεσε η γνωστοποίηση ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και έπρεπε να τεθούν σε απομόνωση, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ της Τρίτης προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορωνοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν.

Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

Εκκενώθηκε η δομή από χιλιάδες μετανάστες
Λόγω των ενισχυμένων ανέμων, οι φλόγες μεταφέρθηκαν πολύ γρήγορα εντός των εγκαταστάσεων, με συνέπεια ολόκληρη η περιοχή να μετατραπεί σε μία τεράστια εστία φωτιάς, κατακαίγοντας τα πάντα και ειδικότερα τα κοντέινερ και τις σκηνές, όπου διέμεναν πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μέχρι αυτή την ώρα, μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών κινείται προς την πόλη περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες έχουν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ αποτρέποντας τους να μπουν στην πόλη.

Στο σημείο βρίσκονται εθελοντές και προσωπικό των δύο δήμων του νησιού, με τους ισχυρούς ανέμους να κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

https://www.facebook.com/www.standbymelesvos.gr/posts/711330916126600

Cnn.gr  9/9/2020

Σχ. : Άραγε ποιοι να έβαλαν την πυρκαγιά ;

Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια άραγε ;

Previous Article

Υπογράφτηκε πρόγραμμα Τριμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας

Next Article

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να παρέμβουν στην πυρκαγιά στην Μόρια και δέχονται επιθέσεις με πέτρες και ξύλα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *