Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Θεμελίωση ναού Αγίας Σοφίας στην πόλη Επιφάνεια (Χάμα) της Συρίας !

No Comments Share:

……………….
Ρώσοι και Σύροι αξιωματούχοι παρευρέθηκαν στην πόλη Επιφάνεια (Χάμα) της Συρίας, όπου τέθηκαν τα θεμέλια για τον νέο ναό, που θα αποτελεί αντίγραφο του ιστορικού μνημείου της Αγίας Σοφίας.

Στρατιωτικοί και θρησκευτικοί εκπρόσωποι από τη Ρωσία και τη Συρία παρευρέθηκαν στην τελετή θεμελίωσης του νέου ναού που θα χτιστεί βορειοδυτικά της Χάμα και θα αποτελεί αντίγραφο του ιστορικού μνημείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της κατασκευής του αντιγράφου, μετά την απόφαση της Άγκυρας να μετατρέψει τον ναό της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Ο διοικητής της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία, Αλεξάντρ Τσάικο, απευθύνθηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια της τελετή λέγοντας: «Θα είναι μια γέφυρα ιστορικής σημασίας μεταξύ των καλύτερων και πνευματικών ηθικών παραδόσεων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος».

Σύμφωνα με τον Τσάικο, η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους και η εκκλησία θα λειτουργεί ως τόπος λατρείας.

……………

Sputnik  8/9/2020

Previous Article

Δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν κατά της Ελλάδας….

Next Article

HPG: ¨7 στρατιώτες νεκροί από δράση των μονάδων YJA Star – Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *