Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η Σαουδική Αραβία άλλαξε τα βιβλία ιστορίας, ενώ η Ελλάδα…

No Comments Share:

Η Σαουδική Αραβία έκανε αλλαγή στην διδακτέα ύλη σχετικά με το οθωμανικό κράτος

Το υπουργείο Παιδείας της Σαουδικής Αραβίας προέβη σε αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας σχετικά με την οθωμανική αυτοκρατορία.
Στο βιβλίο που στηρίζεται σε “στέρεες ιστορικές πηγές” περιγράφεται η πτώση της αυτοκρατορίας και ακολούθως η διαδικασία ανεξαρτητοποίησης των αραβικών χωρών.
Σύμφωνα με την είδηση από το euronews ένα κεφάλαιο που υπήρχε στο βιβλίο της πέμπτης τάξης του Δημοτικού αφαιρέθηκε εντελώς ενώ οι αλλαγές που έγιναν στο βιβλίο της Δευτέρας τάξης Γυμνασίου έχουν ως εξής:
Ο αγώνας της οθωμανικής αυτοκρατορίας ενάντια στο πρώτο και στο δεύτερο σαουδαραβικό κράτος.
Η στήριξη κάποιων περιφερειακών ηγετών ενάντια στον βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ.
Η καταστροφή της Ντιριγε και των γύρω πόλεων.
Τα βασανιστήρια που έγιναν σε βάρος του “τελευταίου ιμάμη” του πρώτου σαουδαραβικού κράτους Αμπντουλάχ Μπιν Σαούντ, η μεταφορά του στην Κωνσταντινούπολη και η εκτέλεση του εκεί.
Στην διδακτέα ύλη περιγράφεται ιδιαίτερα η καταπιεστική πολιτική των Οθωμανών σε βάρος των κατοίκων των πόλεων Αλ Αχσα και Ασιρ και ιδιαίτερα σε βάρος των εμπόρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται οι έμποροι αυτοί παραπονέθηκαν πολλές φορές στους οθωμανός σουλτάνος αλλά δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν κάποια θετική απάντηση.
Επίσης τονίζεται πως η οθωμανική αυτοκρατορία κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο συμμαχώντας με τη Γερμανία εξανάγκασε τον κόσμο της Μελίνας σε μετανάστευση και ξεχώρισε από τις οικογένειες τα παιδιά διαπράττοντας έτσι εγκλήματα.
Επίσης στα βιβλία αναφέρεται πως όλες οι περιουσίες που υπήρχαν στην Μεδίνα μοιράστηκαν στους οθωμανούς στρατιώτες για να τις λεηλατήσουν.
Αναφέρεται επίσης πως προσωπικά είδη που ανήκαν στον προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.
…….
http://haber.sol.org.tr/dunya/suudi-arabistan-mufredatta-osmanliyla-ilgili-konularda-degisiklik-yapti-269259
29/8/2019

Σχ.: Τα κυρίαρχα κράτη έτσι κάνουν. Aυτά βέβαια που διοικούνται από τον Σόρος και έχουν πολιτικούς τύπου GAP, βγάζουν ότι βιβλία τους ορίσει το “αφεντικό”…

Previous Article

Συρρέουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία

Next Article

Προαναγγέλλει νέες διώξεις κατά Κούρδων δημάρχων…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *