Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αφγανός έσφαξε Αφρικανό για ένα κινητό και οι μετανάστες κατηγορούν το ΕΚΑΒ και τον κορονοϊό

0 σχόλια Share:

Kείμενο του ιστολόγιου  11/7/2020

Οι μετανάστες στην Μόρια έχουν δημιουργήσει διάφορες οργανώσεις και σελίδες στο facebook (“Stand by me Lesvos”, “Moria White Helmets”, “Moria Corona Awareness Team”) όπου προβάλλουν την οικολογία και τον ανθρωπισμό τους. Επ’ αφορμή της δολοφονίας ενός Αφρικανού από έναν Αφγανό στις 5 Ιουλίου, οι οργανώσεις τους κατηγόρησαν το ΕΚΑΒ και τον κορονοϊό ως υπεύθυνους για αυτό.

Γράφουν στις σελίδες τους στο facebook, «Χθες βράδυ, ακόμη μία ζωή χάθηκε στο camp και είμαστε συντετριμμένοι γιατί η ζωή του θα μπορούσε να σωθεί αν υπήρχε κατάλληλη νοσοκομειακή περίθαλψη και εξοπλισμός.»

«Χθες βράδυ, ένα ακόμη πολύ κακό περιστατικό συνέβη. Ένας Αφρικανός μαχαιρώθηκε και αιμορραγούσε και ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση αλλά ξανά άργησε πολύ να έρθει το ασθενοφόρο. Το βράδυ δεν υπάρχουν γιατροί στο camp. Πολλές φορές το ζητάμε αλλά δεν γίνεται τίποτα ακόμη. Οπότε πολλοί Αφρικανοί θύμωσαν πολύ και αναποδογύρισαν κάδους κατά την διάρκεια διαμαρτυριών. Σήμερα το πρωί, δεν κάναμε μόνο τις κανονισμένες δουλειές αλλά καθαρίσαμε και τον χώρο μπροστά από τα σκουπίδια.»

«Οι Αφρικανοί πενθούν για την απώλεια ενός έφηβου ο οποίος δολοφονήθηκε για ένα κινητό. Δυστυχώς βλέπουμε ότι η επέκταση του lockdown διατηρεί μία αυξανόμενη υψηλή ένταση. Οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ εξαντλημένοι και απογοητευμένοι από όλα αυτά. Όσο διαρκεί το lockdown, πιστεύουμε ότι μπορούμε να βιώσουμε περισσότερη βαρβαρότητα και βία…»

«Σήμερα οι άνθρωποι διαμαρτύρονται. Ένα ακόμη άτομο πέθανε στο camp. Ο πρώτος δράστης είναι το μαχαίρι, ο δεύτερος είναι η έλλειψη ιατρικής υπηρεσίας… Πρώτα ένα άτομο μαχαιρώνεται και έπειτα αιμορραγεί λόγω της έλλειψης ιατρικής υπηρεσίας…Καθώς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί γιατροί στο camp, τους ρωτάμε γιατί δεν θέλουν να εργαστούν βραδινές βάρδιες;Οι περισσότερες από τις έκτακτες περιπτώσεις και τα μαχαιρώματα με μαχαίρι συμβαίνουν το βράδυ και πολλοί άνθρωποι χάνουν την ζωή τους λόγω αιμορραγίας…»

Αντί να ζητήσουν παραδειγματική τιμωρία του δράστη και απομόνωση των κακοποιών στοιχείων (αφού είναι τόσο φιλήσυχοι οικογενειάρχες), κατηγορούν το ΕΚΑΒ για αργοπορία και που δεν τους παρέχει γιατρούς 24/7 για να μπορούν να σφάζονται με την ησυχία τους. Αλήθεια γιατί οι πολλοί γιατροί του camp δεν θέλουν να εργαστούν βραδινές βάρδιες; Μήπως επειδή ξέρουν τι γίνεται εκεί το βράδυ ;…

Previous Article

Άγιος Ραφαήλ Μόριας….

Next Article

Κραυγές ενθουσιασμού για την αλλαγή στην Αγία Σοφία και την ¨ανατολή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας¨- Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *