Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Χαλίφα Χαφτάρ: Πήρα λαϊκή εντολή να κυβερνήσω τη Λιβύη

No Comments Share:

Έτοιμος να κυβερνήσει τη Λιβύη καθότι έλαβε «τη λαϊκή εντολή», εμφανίστηκε ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα (27/04).
Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ που ηγείται του Εθνικού Στρατού (LNA), δήλωσε, τη Δευτέρα (27/04), πως «έλαβε λαϊκή εντολή» ώστε να κυβερνήσει τη Λιβύη, αλλά δεν διευκρίνισε από ποιον θεσμό.

Συγκεκριμένα, ο Χαλίφα Χαφτάρ σε συνέντευξή του στο δίκτυο Libya al-Hadath, δεν ανέφερε τις προεκτάσεις αυτής της «λαϊκής εντολής» ούτε και τον ρόλο του κοινοβουλίου στο ανατολικό τμήμα της χώρας και της παράλληλης κυβέρνησης που διορίστηκε από αυτή τη συνέλευση, η οποία εξελέγη το 2014.

Πάντως, ο ίδιος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «οι δυνάμεις του θα εργαστούν για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την οικοδόμηση βιώσιμων θεσμών ενός πολιτειακού κράτους» και, ταυτόχρονα, ανακοίνωσε το τέλος της Συμφωνίας του Σκιράτ, που είχε υπογραφεί το 2015.

Ωστόσο, τις δηλώσεις του Χαλίφα Χαφτάρ δεν έχουν σχολιάσει ούτε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) ούτε το Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη έχει βυθιστεί σε εμφύλια σύρραξη μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, δηλαδή από το 2011.

Sputnik  28/4/2020

Previous Article

Ένα ακόμη σόου ¨ισχυρή Τουρκία¨ από τον Ερντoγάν…

Next Article

Ρομά: όχι από covid αλλά από φτώχεια

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *