Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκατέρωθεν συγκέντρωση δυνάμεων στην Σύρτη της Λιβύης…

0 σχόλια Share:

Τουρκία: Αυξάνονται επικίνδυνα οι μισθοφόροι στην Σύρτη που υποστηρίζουν τον Χαφτάρ

Ο αυξανόμενος αριθμός μισθοφόρων, που κινητοποιούνται για να υποστηρίξουν το αυτοανακηρυγμένο LNA του Χαφτάρ στη Σύρτη, δείχνει ότι οι υποστηρικτές του Χαφτάρ επανατοποθετούνται στην πρώτη γραμμή για μέγιστο πλεονέκτημα

….

Η Σύρτη φαίνεται να είναι κρίσιμη για τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για δύο λόγους. Πρώτον, η Σύρτη έχει σημαντική οικονομική αξία ως πύλη προς την περιοχή πετρελαίων της Λιβύης, αποτελούμενη από ζωτικά λιμάνια όπως το Αl-Zuweytinah, το Ra’sLanuf, το Marsaal Brega και το Αs-Sidr, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προμηθεύει το 60% των εξαγωγών πετρελαίου της Λιβύης . Δεύτερον, είναι μια στρατηγική πόλη που θα μπορούσε να επιτρέψει στο GNA να αναλάβει τον έλεγχο της ακτής της Λιβύης από την πρωτεύουσα προς τα δυτικά και τη Βεγγάζη προς τα ανατολικά.

Η μάχη για τον έλεγχο των πετρελαϊκών αποθεμάτων της Λιβύης είναι πρωταρχικός μοχλός για ορισμένες χώρες που βρίσκονται σήμερα σε σύγκρουση. Ο κατακερματισμός της Λιβύης σε πολιτικό επίπεδο και σε επίπεδο ασφάλειας, οδήγησε ουσιαστικά σε έναν ανοιχτό αγώνα για τους ενεργειακούς πόρους της χώρας. Τα έσοδα από το πετρέλαιο βρίσκονταν και συνεχίζουν να βρίσκονται στον πυρήνα της σύγκρουσης.

….

Σύμφωνα με μια έκθεση της Wall Street Journal, οι μισθοφόροι που συνδέονται με τον Wagner (ιδιωτικός παραστρατιωτικός εργολάβος από τη Ρωσία,) έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τις πολιτοφυλακές του Haftar για να διατηρήσουν το πετρελαϊκό πεδίο El-Sharara, το μεγαλύτερο της Λιβύης, το οποίο παράγει πάνω από 300.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα, περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας.

….

Πρόσφατα, η Γαλλία κατηγόρησε την Τουρκία για ποινική ευθύνη στη Λιβύη, αλλά η Τουρκία φαίνεται να έχει λογική θέση στη Λιβύη, και προφανώς η Άγκυρα είναι ο μόνος παράγοντας του οποίου η παρουσία στη χώρα δικαιολογείται βάσει του διεθνούς δικαίου. Επίσης, υπάρχει επίσημη συνεργασία ασφάλειας μεταξύ Τουρκίας και της κυβέρνησης (GNA) που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.

Υenisafak 03/07/2020

Σχ. : Η Γενί Σαφάκ ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Ερντογάν. Οπότε αναμενόμενα αυτά που γράφει..

Το ότι συνεργάζονται με μια κυβέρνηση που η θητεία της έχει λήξει εδώ και χρόνια, προφανώς δεν αποτελεί θέμα για την Τουρκία… Το κακό για την Ελλάδα είναι πως διακρίνεται πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το ¨άλογο¨ της Τουρκίας σε αυτήν την ¨κούρσα¨.

Για αυτό και η WSJ γράφει μόνο για την Wagner και δεν γράφει για τους τζιχαντιστές που κουβαλά εκεί η Τουρκία…

Previous Article

Βίντεο-Τον έδειρε για τα καλά δημόσια και μετά έφυγαν μαζί σαν ερωτευμένο ζευγάρι !

Next Article

Εκπρόσωπος του ΑΚΡ: ¨Η Γαλλία διέπραξε εγκλήματα στην Λιβύη¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *