Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Φωνή αγωνίας από την Μυτιλήνη

0 σχόλια Share:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας μεγάλης έξαρσης των παράνομων μεταναστευτικών ροών, η οποία θυμίζει μέρες του 2015. Είναι ενδεικτικό ότι στις 29 Αυγούστου, σε διάστημα μόνο μισής ώρας δεκατρείς (13) μεγάλες λέμβοι έφτασαν στις ακτές της Λέσβου και αποβίβασαν περισσότερους από 500 λαθρομετανάστες. Οι εικόνες τεράστιων λέμβων παρατεταγμένων στη Σκάλα Συκαμιάς της Λέσβου έκαναν σύντομα τον γύρο του κόσμου, δημιουργώντας για την Ελλάδα την αίσθηση μιας ανοχύρωτης χώρας. Ανάλογα περιστατικά εμφανίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με την εμφάνιση μεταναστευτικών ροών και στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Τί μέλλει γενέσθαι λοιπόν;
Υπό την πίεση των εντυπώσεων που δημιούργησαν οι πρόσφατες μαζικές αφίξεις λαθρομεταναστών, η κυβέρνηση συγκάλεσε πρόσφατα 2 φορές το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να αποφασίσει έκτακτα μέτρα για το λαθρομεταναστευτικό. Όπως αποδείχτηκε όμως, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το μόνο που κάνουν είναι να επιχειρούν να αποσυμφορήσουν κάποια νησιά. Μεταφέροντας έναν αριθμό λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα, ανακουφίζουν προσωρινά τα νησιά (μέχρι να έλθει το επόμενο κύμα, δηλαδή άμεσα). Με αυτές τις πρακτικές όχι μόνο δεν λύνουν το μεταναστευτικό, αλλά τελικά προωθούν ακριβώς αυτό που επιδιώκει η Τουρκία, δηλαδή, την εγκατάσταση μεταναστών σε όλη την ελληνική επικράτεια. Αρνούνται να φυλάξουν τα ελληνικά σύνορα, να δημιουργήσουν κλειστά κέντρα (όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά), να προχωρήσουν σε αποτροπή των παράνομων αφίξεων και πολλά άλλα που μπορούν να γίνουν. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει μια ανοχύρωτη χώρα απέναντι στον υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον της η Τουρκία με όπλο τις μεταναστευτικές ροές. Επίσης, η ελληνική κοινωνία, η οποία επί μια δεκαετία αντιμετωπίζει βαθιά κρίση, δεν μπορεί να βλέπει τις ελληνικές κυβερνήσεις να προσπερνούν το βασικό πρόβλημα της χώρας και να ξοδεύουν χρόνο και πόρους για μια ατελέσφορη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο πληθυσμός των λαθρομεταναστών στα τρία μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας (Λέσβος, Χίος, Σάμος) έχει φτάσει σήμερα περίπου στις 25.000 άτομα (Λέσβος: 15.000, Χίος: 4.000, Σάμος: 6.000). Μόνο στη Μόρια ο πληθυσμός του ΚΥΤ έχει ξεπεράσει τα 12.000 άτομα (χωρητικότητα: 3.000 άτομα). Μόνο αυτή την εβδομάδα (Δευτέρα έως και Πέμπτη) έφθασαν 1.000 άτομα στη Λέσβο. Ας θυμηθούμε μάλιστα ότι στις 7/7/2019 (ημέρα εθνικών εκλογών) ο πληθυσμός του ΚΥΤ Μόριας ήταν 5.700 άτομα και του νησιού μας 7.900 άτομα!!!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

Μυτιλήνη, 26 Σεπτεμβρίου 2019
Συνδυασμός Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Previous Article

Ταγίπ : ¨Παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, θα συνεχίσουμε το εμπόριο με το Ιράν¨

Next Article

Βίντεο από επίθεση του ΠΚΚ σε μηχάνημα έργου του τουρκικού στρατού

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

tristique ut suscipit ut dolor non