Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Το Βέλγιο θα δεχθεί 18 (….) ανήλικους μετανάστες από Ελλάδα

0 σχόλια Share:

H κυβέρνηση του Βελγίου ανακοίνωσε πως στα πλαίσια της διανομής των ασυνόδευτων προσφύγων – παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, αποφάσισε να πάρει 18 παιδιά.

Η υπουργός Υγείας και Μετανάστευσης Μάγκι Ντε Μπλοκ, δήλωσε πως τα σύνορα της Ελλάδας δέχονται μεταναστευτική πίεση και πως με αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσουν την Ελλάδα.

Η Μπλοκ εστίασε στο ότι όλες οι χώρες-μέλη πρέπει να έχουν  ¨μια δίκαιη κατανομή βαρών¨ και τόνισε πως πρέπει τα θέματα των προσφύγων να εξετασθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ντε Μλοκ ανέφερε πως τα παιδιά-πρόσφυγες βρίσκονται σε πολύ άσχημές συνθήκες στα στρατόπεδα μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα και πρόσθεσε πως  αυτά που θα μεταφερθούν από την Βελγική Υπηρεσία Μετανάστευσης, θα έχουν ιατρική και ψυχολογική στήριξη.

Προσπάθεια της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο, άρχισε προσπάθεια για την διανομή 1600 παιδιών-προσφύγων από την Ελλάδα που η πλειοψηφία εξ αυτών είναι ασυνόδευτα.

Εθελοντικά προσφέρθηκαν για να παραλάβουν παιδιά, οι Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Κροατία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο και Λιθουανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, σε στρατόπεδα στην Ελλάδα βρίσκονται 5.463 ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες. Σημαντικό τμήμα από αυτά ζει σε ακραία πολυπληθείς και αρνητικές συνθήκες.

https://www.haberler.com/belcika-yunanistan-dan-18-refakatsiz-multeci-cocuk-13202431-haberi/

8/5/2020

Σχ. : Δηλαδή από τις 27 χώρες δέχθηκαν να παραλάβουν οι 10. Αλλά και αυτές, όπως είδαμε και με την περίπτωση της Γερμανίας, δέχονται μόνο λίγες δεκάδες. Λογικό είναι, η κάθε χώρα σκέφτεται τα συμφέροντα της. Αρκεί αυτό να το βάλουν καλά στο κεφάλι τους και οι Έλληνες κυβερνώντες….

Previous Article

¨ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΑΨΟΥΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΨΟΥΜΕ¨….   

Next Article

ΟΛΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *