Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Λαφαζάνης: ¨Η τραγωδία των Κούρδων αποτελεί μια καμπάνα που χτυπά προειδοποιητικά για την Ελλάδα¨

0 σχόλια Share:

Λαφαζάνης: Η τραγωδία των Κούρδων αποτελεί μια καμπάνα που χτυπά προειδοποιητικά για την Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη «κουρδοποίηση» της Ελλάδας και της Κύπρου κρούει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και προτρέπει, μεταξύ άλλων, στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία και στην αναβάθμιση εκείνων με τη Ρωσία.
Με τη φράση «η τραγωδία των Κούρδων αποτελεί μια καμπάνα που χτυπά θλιβερά και προειδοποιητικά για την Ελλάδα» προειδοποιεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δήλωσή του, ως προς τον κίνδυνο η χώρα μας και η Κύπρος να έχουν την ίδια τύχη με τους Κούρδους λόγω της Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο εκ των ιδρυτών της «Λαϊκής Ενότητας» επισημαίνει ότι οι Κούρδοι της Συρίας εγκαταλείφθηκαν από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, βιώνουν μια ανθρωπιστική τραγωδία και, πλέον, την πολιτική συνεννόηση με τη Συρία και τη Ρωσία στο πλαίσιο «μιας πολυδιάστατης στρατηγικής».

Ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει το λάθος της Ελλάδας, με ευθύνη του εγχώριου κατεστημένου όπως υποστηρίζει, αναφορικά με τις σχέσεις με τη Ρωσία «που βρίσκονται στο ναδίρ».

«Ορατός ο κίνδυνος “κουρδοποίησης” της Ελλάδας»
Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί την Ελλάδα «να σταματήσει την εθνικά εγκληματικά στάση», όπως την αποκαλεί, και προτρέπει στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία και την αναβάθμιση εκείνων με τη Ρωσία στο επίπεδο μιας «αμοιβαίας επωφελούς στρατηγικής συνεργασίας».

Ως εκ τούτου, ο κ. Λαφαζάνης διαμηνύει ότι ο κίνδυνος «κουρδοποίησης» της Ελλάδας είναι ορατός, εφόσον σε περίπτωση κινδύνου από την Τουρκία, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος θα εγκαταλειφθούν από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Φέρνει, δε, ως παράδειγμα την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Μάλιστα, στηλιτεύει τη στάση Ευρωπαίων και Αμερικανών οι οποίοι -σύμφωνα με εκείνον- περιορίζονται σε ανώδυνες φραστικές διαμαρτυρίες. Προσθέτει ότι το ΝΑΤΟ καλύπτει και δικαιολογεί ακόμα και την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Έτσι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προτείνει τον συντονισμό Αθήνας – Λευκωσίας, την εγκατάλειψη της δουλοπρέπειας στα παρακμάζοντα δυτικά κέντρα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και σημειώνει την ανάγκη απόκτησης εθνικής ανεξαρτησίας χάρη σε «μια πολυδιάστατη οικονομική, αμυντική και διπλωματική πολιτική διεθνών σχέσεων, μακριά από υποτέλειες και χειραγωγήσεις».

Sputnik 16/10/2019

Previous Article

Αστυνομική τρομοκρατία σε αυτούς που αντιτίθενται στην ¨Πηγή ειρήνης¨…

Next Article

Διπλωματικές και στρατιωτικές κινήσεις από Ρωσία (βίντεο)

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!