Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κίνδυνος ακόμη και χολέρας για την Κωνσταντινούπολη !

No Comments Share:

Σύμφωνα με ειδικούς η θαλάσσια βλέννα που καλύπτει τη θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει μία επιδημία χολέρας

Το πρόβλημα της βλέννας που εμφανίστηκε στη θάλασσα του Μαρμαρά λόγω της υπερβολικής αύξησης του πλαγκτόν σε σύντομο χρονικό διάστημα, έφερε στο προσκήνιο και τον κίνδυνο μιας νέας επιδημίας.
Το γεγονός ότι κάποια είδη πλαγκτόν και οστρακοειδών φέρουν βακτήρια χολέρας, μαζί με το πρόβλημα της βλέννας της θάλασσας έφερε στο μυαλό και την ασθένεια της χολέρας.
Το πρόβλημα της βλέννας που επηρεάζει ιδιαίτερα τη θάλασσα του Μαρμαρά, θέτει στην επικαιρότητα και τους κίνδυνους που αντιπροσωπεύει για τους ανθρώπους που ζούνε στην περιοχή και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρόβλημα αυτό στο θαλάσσιο οικοσύστημα που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη και τα λύματα που πέφτουν στη θάλασσα του Μαρμαρά,  ενδεχομένως μπορεί να φέρει μαζί του και την εξαιρετικά μεταδοτική επιδημία της χολέρας.

Σύμφωνα με το κείμενο του αρθρογράφου και μηχανικού τροφίμων Μπουλέντ Σικ, το πρόβλημα της θαλάσσιας βλέννας είναι πολύ δύσκολο να επιλυθεί ενώ μπορεί να προκαλέσει και εξάπλωση του βακτηρίου της χολέρας.
Το βακτήριο αυτό αν και είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί να προκαλέσει το θάνατο ενώ βρίσκεται πάνω στο πλαγκτόν που σχηματίζει τη βλέννα.
Το μεγαλύτερο μέρος του πλαγκτόν που συστήνει τη “βλέννα” φέρει και το βακτήριο της χολέρας.
Τα “θαλάσσια σάλια” ή “βλέννα” που απειλούν την ζωή των θαλάσσιων ζώων της περιοχής, μέχρι τώρα έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τον αλιευτικό τομέα.
……
Οι φωτογραφίες από δορυφόρους έδειξαν τη σοβαρότητα της κατάστασης η οποία προκάλεσε μυρωδιά και οπτική ρύπανση, αλλά η πρόταση που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο για σχέδιο έκτακτης δράσεις απορρίφθηκε.
Ο Μπουλέντ Σικ δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα πιο σοβαροί κίνδυνοι για τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή εκτός αν ληφθούν επείγοντα μέτρα. Δήλωσε ότι το πλαγκτόν και τα οστρακοειδή που ζουν στη θάλασσα εκεί φέρουν βακτήρια χολέρας και ότι αυτό το βακτήριο αφθονεί στο στρώμα της βλέννας που καλύπτει τη θάλασσα του Μαρμαρά.
Ο Σικ ανέφερε ότι αν δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα, τα βακτήρια της χολέρας που υπάρχουν στο πλαγκτον μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο, προκαλώντας μία ασθένεια που προκαλεί σοβαρή διάρροια και εμετό και ακόμη και θάνατο αν δεν αντιμετωπιστεί νωρίς, ενώ θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μία ανεξέλεγκτη επιδημία.
Ο κίνδυνος μεταφοράς της χολέρας αυξάνεται από το γεγονός ότι τα εμπορικά πλοία τραβούν θαλασσινό νερό στο πλοίο και ενίοτε το απορρίπτουν σε άλλη περιοχή.
Για παράδειγμα αν ένα πλοίο αντλήσει νερό έρματος σε μία περιοχή με άφθονο θαλάσσιο σάλιο στην θάλασσα του Μαρμαρά και το αφήσει στα νερά μιας άλλης χώρας, ενδέχεται έτσι να μεταφέρει και το πλαγκτόν που έχει βακτήρια χολέρας και να αρχίσει έτσι μία νέα επιδημία.

https://www.webtekno.com/deniz-salyasi-kolera-salgini-baslatabilir-h110643.html

 

Previous Article

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί λέει για το ¨κανόνι ήχου¨ της Ελλάδας

Next Article

Ο Ερντογάν μίλησε για χαμηλά επιτόκια και η λίρα καταβαραθρώθηκε !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *