Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Παραπέμπονται ακόμη 11 Χιώτες με τον φασιστικό αντιρατσιστικό νόμο

No Comments Share:

Στο σκαμνί πάνω από 11 Χιώτες με τον αντιρατσιστικό νόμο

Παντελής Φύκαρης

Σαφάρι της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για υποκίνηση βίας και μίσους από το 2016 μέχρι και σήμερα | Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και συνδρομή του Facebook ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ.
Αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες του Ποινικού Κώδικα και επιβαρυντικές περιστάσεις του αντιρατσιστικού νόμου βρίσκονται 11 Χιώτες που κατηγορούνται για υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου.
Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυριότερα στην πλατφόρμα «Facebook», κατά την πρώτη περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης, δηλαδή από το 2016 μέχρι και το 2017.
Οι κατηγορίες αφορούν 11 πολίτες, στα προφίλ των οποίων φαίνεται ότι εντοπίστηκαν μηνύματα που υποκινούσαν σε πράξεις βίας και μίσους ενώ στην πλειονότητά τους αφορούν πρόσφυγες και μετανάστες και συνεπώς εμπίπτουν και τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.
 
Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και το Facebook

Τα ονόματα των 11 χρηστών του Facebook, φαίνεται ότι περιήλθαν σε γνώση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χίου μέσω τρίτων από αναφορές, η οποία με τη σειρά της ζήτησε τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
Από εκείνο το σημείο και μετά ακολουθήθηκε η διαδικασία εντοπισμού του διαδικτυακού ίχνους για το κάθε προφίλ. Έτσι η Αστυνομία ζήτησε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τόσο από τον ΟΤΕ όσο και από τους ιδιωτικούς παρόχους κινητής και σταθερής, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν με λεπτομέρεια οι IP διευθύνσεις του κάθε χρήστη και να υπάρξει η σχετική ταυτοποίηση.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και με το Facebook, όπου η Αστυνομία, κατέθεσε αίτημα (που έγινε δεκτό) στην «Facebook Ireland LTD», η οποία έδωσε λεπτομερή στοιχεία για καθέναν από τους 11 χρήστες.
Όλος ο φάκελος με τα ευρήματα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επέστρεψε πίσω στην Εισαγγελία, που με τη σειρά της απηύθυνε κατηγορίες για συγκεκριμένα άρθρα του ποινικού κώδικα κατά περίπτωση και κάλεσε σε κατάθεση τους εμπλεκομένους.
Αντίστοιχα έγγραφα απεστάλησαν και σε μία σειρά προσώπων που φαίνεται ότι πρωτοστάτησαν στα βίαια επεισόδια στο λιμάνι της Χίου τον Απρίλιο του 2016, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι στον φάκελο της Αστυνομίας περιλαμβάνονται όλα τα screenshot από τις φερόμενες αναρτήσεις των συγκεκριμένων χρηστών, οι οποίοι θα κληθούν ενώπιον του Δικαστηρίου, σε μεταγενέστερο χρόνο, να αντικρούσουν μέσω των Δικηγόρων τους, τις βαρύτατες κατηγορίες που τους έχει απαγγείλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

politischios.gr   22/9/2020

Σχ. :  Πρέπει να γίνει επιτακτικό το αίτημα για κατάργηση του αντιρατσιστικού νόμου. Όποιος θίγεται ας προσφεύγει μόνος του. 

Κατά τα άλλα , ελπίζουμε η δραστήρια αστυνομία που βρήκε τους ¨εγκληματίες¨ αυτούς,  να έκανε και καμιά έρευνα για τις ΜΚΟ. Για την διαχείριση των χρημάτων, για την εμπλοκή τους με δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών κ.α.

Στην Ελλάδα του σήμερα οι ¨ιερές αγελάδες¨ στην τρέχουσα ατζέντα, οι ¨πρόσφυγες¨, ο @@@@@@@ος και τα σκυλιά.  Μπορείς να βρίσεις τον Χριστό και την Παναγία και δεν θα έχεις καμία κύρωση. Μη τυχόν όμως πεις κουβέντα ενάντια στην δικτατορικά κυρίαρχη ατζέντα για τα παραπάνω θέματα. Θα σε σβήσουν, θα σε δικάσουν, θα σε διώξουν από την δουλειά κλπ…

 

Previous Article

Ερντογάν: ¨Για την ένταση φταίει η Ελλάδα και η Κύπρος¨

Next Article

Τηλεφώνησαν στην εφημερίδα Δημοκρατία για εκδίκηση: ¨Θα στήσουμε τουρκική σημαία στην Αθήνα¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *