Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΕΞ Δένδιας : Περιμένουμε από τη Γερμανία να επιβάλει και να εκφράσει την ευρωπαϊκή θέση στην διάσκεψη του Βερολίνου

No Comments Share:

Δένδιας: Ανοιχτή η συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων για το εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη

Περίπου μία ώρα και 30 λεπτά διήρκησε η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του Νίκου Δένδια και του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, στο κτίριο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Λίγο πριν τις 12.00 ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικού, Νίκου Δένδια, και του επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Αμέσως μετά τις διμερείς επαφές, ο Λίβυος στρατιωτικός επέστρεψε στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει, καθώς στη 1.00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας προέβη σε δημόσιες δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

«Είχαμε μια μακρά και ενδιαφέρουσα ομιλία, όπου συζητήσαμε την κατάσταση στη Λιβύη, τη διαδικασία του Βερολίνου, αλλά και την επόμενη ημέρα» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Ζήτησα από τον στρατηγό Χαφτάρ να επιχειρήσει να πετύχει την κατάπαυση του πυρός, την αποκατάσταση της ειρήνης στη Λιβύη, την απομάκρυνση των μισθοφόρων, αλλά και την αναγνώριση της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης Σάρατζ και της Τουρκίας».
«Ο στρατάρχης Χαφτάρ συμφώνησε μ’ όλες τις παραπάνω παρατηρήσεις» έσπευσε να επιβεβαιώσει ο Έλληνας υπουργός, ενώ διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επόμενη ημέρα της Λιβύης»

«Είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις ανακωχής, είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής εμπάργκο στη μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη».
Κάνοντας ειδική αναφορά στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι εφόσον η Ελλάδα δεν θα συμμετέχει, η Γερμανία θα πρέπει να εκφράσει τις θέσεις που έχει λάβει η Ε.Ε.

«Εφόσον εμείς δεν θα είμαστε εκεί, περιμένουμε από τη Γερμανία να αποτελέσει τον θεματοφύλακα της ευρωπαϊκής θέσης για τα θέματα της Λιβύης».

Πρόσθεσε δε, ότι η Ευρώπη έχει λάβει κοινή θέση αναγνωρίζοντας «την ανυπαρξία και ακυρότητα» των μνημονίων που υπέγραψε η Τουρκία με τον πρωθυπουργό Σάρατζ.

«Περιμένουμε από τη Γερμανία να επιβάλει και να εκφράσει την ευρωπαϊκή θέση στη διαδικασία του Βερολίνου. Το ίδιο περιμένουμε και από τις άλλες χώρες – μέλη της Ε.Ε.».

………………

Sputnik   17/1/2020

Previous Article

Μια έκτακτη επιλογή — Άμα το σκυλί κόψει λουρί θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια

Next Article

Ευτυχώς για την Ελλάδα, θα είναι και ο Χαφτάρ στο Βερολίνο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *