Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ετοιμάζονται ρωσικές κυρώσεις για τους Έλληνες επισκόπους που…..

0 σχόλια Share:

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ετοιμάζει μία λίστα η οποία θα βλάψει την οικονομία της Ελλάδας

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προειδοποίησε με αυστηρό τρόπο πως σε περίπτωση που οι ηγέτες της Ελληνικής εκκλησίας αναγνωρίσουν την φατριαστική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, θα εφαρμοστούν κυρώσεις. Οι πιθανές κυρώσεις θα επηρεάσουν τα έσοδα από τον προσκυνηματικό τουρισμό που αποτελούν σημαντικό έσοδο για την οικονομία της Ελλάδας.

Η σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη συνεδρίασή της στις 17/10, ουσιαστικά έδειξε “κίτρινη κάρτα” προς την Ελληνική Εκκλησία. Στην απόφασή της Ρωσικής συνόδου, αναφέρεται πως σε περίπτωση που ο ηγέτης της Ελληνικής Εκκλησίας αναγνωρίσει τον ηγέτη της ορθοδόξου ουκρανικης εκκλησίας Επιφάνιο, τότε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα τον μνημονεύει στις λειτουργίες της. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει αποκοπή των σχέσεων ανάμεσα στους ηγέτες των εκκλησιών.

Επίσης αποφασίστηκε να διακοπεί κάθε είδους σχέση με τους Έλληνες θρησκευτικούς ηγέτες που θα αναγνωρίσουν τους φατριαστές.  Δηλαδή πλέον οι ιερείς της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, στα πλαίσια των κυρώσεων, δεν θα μπορούν να μετάσχουν σε μία λειτουργία την οποία θα διευθύνει επίσκοπος ο οποίος έχει αναγνωρίσει τους φατριαστες. Αυτό θα ισχύει και για όλους τους χριστιανούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η πιο σκληρή απόφαση στα πλαίσια των κυρώσεων, είναι ότι οι δεν θα ευλογούνται πλέον από τους θρησκευτικούς λειτουργούς οι προσκυνηματικές επισκέψεις. στην ανακοίνωση της συνόδου περιγράφεται πως αυτή η απόφαση της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας θα κοινοποιηθεί στους φορείς και τις οργανώσεις προσκυνηματικου τουρισμού. Για να το πούμε αλλιώς, η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο το πατριαρχείο της Μόσχας αλλά και τις εκκλησίες που υπάγονται σε αυτό. Μεταξύ αυτών είναι οι χώρες της πρώην σοβιετικής Ένωσης, η Μογγολία, η Ιαπωνία και η Κίνα.

Οι πιστοί της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας που είναι η δεύτεροι σε αριθμό μετά από αυτούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, είναι από αυτούς που κάνουν τις περισσότερες προσκυνηματικές επισκέψεις. Η Ελλάδα που έχει το 20% του εισοδήματός της από τον τουρισμό, είναι από τις περιοχές που προτιμούν για θρησκευτικό τουρισμό οι Ρώσοι. Σύμφωνα με τις εταιρείες που οργανώνουν προσκυνηματικές εκδρομές η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής πρώτος προορισμός μετά από το Ισραήλ. Μερικά από τα πλέον επισκεπτόμενα  μέρη είναι ο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, ο  Άγιος Σπυρίδωνας στο νησί της Κέρκυρας Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα και τα μοναστήρια στα Μετέωρα.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ακόμη δεν έκανε κάποιο ξεκάθαρο μήνυμα για τους θρησκευτικούς ηγέτες που στηρίζουν τους φατριαστές της Ουκρανίας. Αλλά σύμφωνα με δήλωση που έκανε πηγή του Πατριαρχείου της Μόσχας προς το Sputnik, σύντομα θα δημιουργηθεί μία λίστα αυτών των επισκόπων.
Ο γραμματέας Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Αρχιμανδρίτης Ιγκόρ Γιακιμτσουκ, δήλωσε πως “Συγκεντρώνουμε πληροφορίες σχετικά με τις συλλειτουργίες που γίνονται με τους Ουκρανούς φατριαστες. Στην κατεύθυνση των αποφάσεων της συνόδου, θα τερματιστούν οι σχέσεις με τους Έλληνες επισκόπους που θα επιτρέψουν λειτουργία στους φατριαστες και θα τερματιστούν και οι επισκέψεις στις περιοχές που ελέγχονται από εκείνους”.
…….

https://tr.sputniknews.com/rusya/201910201040432295-rus-ortodoks-kilisesi-yunanistanin-ekonomisine-zarar-verecek-bir-liste-hazirliyor/?utm_source=https://t.co/WmLGxV1JzF?amp=1&utm_medium=short_url&utm_content=AfjH&utm_campaign=URL_shortening

20/10/2019

Previous Article

NYT: Ο Τραμπ αποφάσισε να κρατήσει 200 στρατιώτες στην Συρία

Next Article

Έλληνας πολίτης από την Κοτύλη του νομού Ξάνθης….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ipsum luctus tristique Phasellus libero porta. accumsan elementum quis ipsum at felis