Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ήρωες δεν είναι οι Ζακ, οι Φύσσες, οι παραβατικοί και οι μιτούδες, αλλά όσοι δίνουν τη ζωή τους για την χώρα

1 Comment Share:

Ελένη Παπαδοπούλου

Ήρωες δεν είναι οι Ζακ, οι Φύσσες, οι παραβατικοί και οι μιτούδες.
Ήρωες είναι όσοι δίνουν τη ζωή τους για την χώρα.
Τελεία και παύλα.
Και γι’αυτό δεν μετράνε όλες οι ζωές το ίδιο. Κάποιες μας εξυψώνουν. Και κάποιες άλλες μας κρατάνε με το κεφάλι σκυφτό.
Οι ήρωες πεθαίνουν για όλους εμάς, για ένα υψηλό ιδανικό, για την ελευθερία της πατρίδας. Γιατί χωρίς ελευθερία θα είμαστε εξευτελισμένοι ραγιάδες, “παλιόψαθες των εθνών”. Και αυτοί οι άνθρωποι μας χαρίζουν την αξιοπρέπεια με τον θάνατο τους. Άλλοι την κρατάνε και άλλοι την πετάνε και θέλουν να την πετάξουμε και οι υπόλοιποι.
Ο Ελύτης που υπηρέτησε στο ελληνοαλβανικό μέτωπο έλεγε σε μία συνέντευξη του:
“-Προσωπικά εσείς, σαν έφεδρος ανθυπολοχαγός, τι κάνατε στον αγώνα;
Ελύτης: Τι να έκανα εγώ, ένα χαλασμένο παιδί της Αθήνας; Με κόπο ανυπολόγιστο, κατάφερα να είμαι απλώς συνεπής προς την αποστολή μου. Αλλά είδα στα πρόσωπα των στρατιωτών μου τη λάμψη, που είναι ικανός ο Ελληνισμός ν’ αναδώσει, όταν πιστεύει στο δίκιο του. Και γνώρισα από κοντά την αψηφησιά του θανάτου, την ακατάβλητη θέληση της ζωής, που έγινε τελικά και δική μου.”
Δεν ξέρω αν τα “χαλασμένα παιδιά της Αθήνας” θα πήγαιναν σήμερα να πολεμήσουν ή θα κοίταζαν να κρυφτούν. Κλίνω προς το δεύτερο, γιατί οι αξίες που παίρνουν πια δεν έχουν να κάνουν με την πατρίδα τους, αλλά με τις πατρίδες των άλλων, τις ανωμαλίες των άλλων και τα συμφέροντα των άλλων. Ώστε η υποταγή να γίνει όχι απλά πιο εύκολη, αλλά να την ζητάμε κιόλας ως λύση.
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι παρά τον αφελληνισμό που επιχειρείται η ψυχή των περισσοτέρων παραμένει ελληνική και οι αναφορές της είναι αυτές οι στιγμές που δεν μπορεί κανείς να σβήσει.
Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί Πάτρης.

Previous Article

Λονδίνο-O Χουσεΐν σκότωσε με 8 μαχαιριές την μία κοπέλα και με 28 την αδερφή της….

Next Article

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Σάλλιβαν: Η ¨Τουρκία δεν είναι πια στο πρόγραμμα F-35¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Τιμή και δόξα στους ήρωες που θυσίασαν την ζωή τους, για την ελευθερία, ενάντια στον φασισμό. Όμως παρακαλώ, μήπως μπορείτε να μου πείτε τι σχέση έχει ο Φύσσας, με τα άτομα που προηγουμένως αναφέρετε;.
    Ο Παύλος Φύσσας, δολοφονείται εν ψυχρώ από το μαχαίρι του Φασίστα Γιώργου Ρουπακιά. Τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου, «Μην τους φοβάσαι. Στο φόβο σου ποντάρουν» αποτελεί το σύνθημα του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, οχτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και τότε οι ήρωες ενάντια στον φασισμό πολεμούσαν, και ο Παύλος Φύσσας, από τους φασίστες, θυσιάστηκε σε ένα άλλο πεδίο . Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα εντάσσεται στο κατηγορητήριο. Ο 34χρονος μουσικός με το αίμα του σφραγίζει το τέλος του νεοναζιστικού μορφώματος. Ας έχουμε σεβασμό μνήμης γι’ αυτούς τους πεσόντες, σε οποιοδήποτε πεδίο. . Ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε να εκφράσω την άποψη μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *