Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο 10χρονος Τζιχάντ (…) δάγκωσε την δασκάλα του…

No Comments Share:

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών του, ένας 10χρονος μαθητής με το όνομα Τζιχάντ φέρεται να δάγκωσε τη δασκάλα του. Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή, δεν έχουν γίνει γνωστοί.
Μία σοκαριστική σκηνή εκτυλίχθηκε στην αίθουσα δημοτικού σχολείου στην πόλη Val-de-Marne της Γαλλίας την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας που επικαλείται το τοπικό μέσο Actu17, στις 13 Οκτωβρίου, ένας μαθητής δέκα χρόνων με το όνομα «Τζιχάντ» επιτέθηκε στη δασκάλα του, δαγκώνοντάς της στο χέρι, μπροστά στους συμμαθητές του.

Η δασκάλα φέρεται να χαστούκισε τον μαθητή ενώ στη συνέχεια δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από πυροσβέστες. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η γυναίκα ήταν σε κατάσταση σοκ και αιμορραγούσε από τη μύτη.

Αναφερόμενο στο περιστατικό το Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης καταδίκασε τις «απρόβλεπτες αυτές ενέργειες βίας» ενώ στο σχολείο εστάλη μονάδα ψυχολογικής στήριξης.

Ένα παιδί με «σοβαρές δυσκολίες»
Όπως αναφέρει το Sputnik, το παιδί δεν είχε κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί τον παρακολουθούσαν «στενά» λόγω των «σοβαρών δυσκολιών» και του «σημαντικού ψυχολογικού βάρους».

Σύμφωνα με το διδακτικό προσωπικό που μίλησε στη Le Parisien, τα δραματικά αυτά συμβάντα είναι αποτέλεσμα της «έλλειψης πόρων» για τη στήριξη των μαθητών με παρόμοια προβλήματα.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος εκπαιδευτικού σωματείου, το παιδί δεν μπορεί να κατηγορηθεί γι’ αυτό που έκανε.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό που ζήτησε να μην κατονομαστεί, υπάρχουν πολύ λίγες ομάδες βοηθητικής διδασκαλίας για άτομα με μαθησιακά και όχι μόνο προβλήματα που, μάλιστα, υποαμείβονται.

Υπενθυμίζεται πως, λίγα 24ωρα μετά, στο Παρίσι, 18χρονος τσετσενικής καταγωγής αποκεφάλισε καθηγητή γυμνασίου που είχε δείξει σκίτσα του Μωάμεθ στην τάξη, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Sputnik 21/10/2020

Previous Article

Απαγόρευση εισαγωγής τουρκικών προϊόντων στην Αρμενία

Next Article

Ford & VW στήνουν νέα βιομηχανία στην Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *