Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Νησίδες αντίστασης ενάντια στην αλλοίωση της Αθήνας

No Comments Share:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΜΚΟ PRAKSIS εμφανίστηκε με βανάκι πάνω στην πλατεία Βικτωρίας και στην πλατεία Αμερικής πριν λίγες ημέρες, για να παρέχει κάποιες υπηρεσίες σε λαθρομετανάστες, απαξιώνοντας όπως συνηθίζει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής. Κλήθηκε η αστυνομία, όπου διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω ΜΚΟ δεν διέθετε καμία άδεια για τις υπαίθριες δράσεις της και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Επανήλθε όμως ζητώντας από τον Δήμο Αθηναίων άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου σε τρία κεντρικά σημεία των Αθηνών, στην πλατεία Βικτωρίας – έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού, στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο και στην πλατεία Αμερικής. Η ΜΚΟ PRAKSIS για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζει τις περιοχές μας ως τριτοκοσμικές φαβέλες μετά από κάποια καταστροφή όπου εκλείπουν οι υποδομές και για τον λόγο αυτό έρχεται με τα βανάκια της, για να τις αντικαταστήσει. Η ΜΚΟ PRAKSIS και κάθε ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στις περιοχές μας εδώ και χρόνια, αντιμετωπίζοντας τους μόνιμους κατοίκους ως ιθαγενείς άνευ σημασίας και τους παράνομα εισελθόντες ως περιούσιο λαό, θα πρέπει να κατανοήσει ότι η περιοχή μας δεν είναι τσαντίρι. Δεν είναι επίσης ακατοίκητη στέπα ή κάποια έρημος. Έχει κατοίκους, έχει πανεπιστήμια, δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα και γενικώς λειτουργεί ως κέντρο της πόλης και όχι ως Φαρ Ουέστ την εποχή των Ινδιάνων.  Οι ιατρικές εξετάσεις και οι κάθε είδους υπηρεσίες δεν παρέχονται στην μέση του δρόμου, ούτε είναι δυνατό να συνωστίζονται άρρωστοι με ηπατίτιδες, φυματιώσεις, AIDS, πάνω σε πλατείες και έξω από σταθμούς του μετρό, για να τους εξετάσουν τα βανάκια της ΜΚΟ, που δεν έχουν ούτε τις υποδομές, ούτε δυνατότητες νοσηλείας και παρακολούθησης του ασθενούς.

Σε μία μάλιστα εποχή μεγάλου υγειονομικού κινδύνου εξαιτίας του κορωνοϊού, η ΜΚΟ PRAKSIS, που προφανώς ζει σε άλλον πλανήτη, επιθυμεί να μετατρέψει κεντρικά σημεία της Αθήνας σε προθάλαμους ιατρείων και μάλιστα ζητώντας την παραχώρηση των δημόσιων χώρων για όλο τον χρόνο, ως το τέλος του 2020 – αν είναι δυνατόν! Ο κ. Μπακογιάννης υπογράφει το εισηγητικό, το οποίο φαίνεται να είναι θετικό, προς το Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, ώστε να παραχωρηθούν οι χώροι. Να υπενθυμίσουμε στον κ. Μπακογιάννη ότι είναι δήμαρχος της Αθήνας, όχι της βομβαρδισμένης Βηρυτού.

Τα κινητά βανάκια για παροχή ιατρικών υπηρεσιών ξαναήρθαν στις περιοχές μας το 2011, όταν το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε να τρέξει αντίστοιχο πρόγραμμα που χρηματοδοτούσε η ΕΕ, κάτι που πιθανολογούμε συμβαίνει και τώρα. Τότε, μετά από τις αντιδράσεις μας, τα βανάκια, που δεν επιτελούσαν κανένα ουσιαστικό έργο πέραν της καταγραφής ασθενειών, απομακρύνθηκαν.

Δηλώνουμε λοιπόν σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν προτιθέμεθα να συμμετέχουμε σε κανένα ιατρικό ή κοινωνικό πείραμα, όπου ο καθείς θα παίζει με την υγεία μας και την ζωή μας προκειμένου να λαμβάνει παχυλά κονδύλια από την άλφα ή την βήτα πηγή χρηματοδότησης.

Ζητάμε την κατάργηση όλων των κινούμενων μονάδων που δήθεν παρέχουν υπηρεσίες, για τις οποίες υπάρχουν υποδομές, γιατί καταντούν την πόλη τσαντίρι, φαβέλα και μαχαλά. Δεν μπορεί τον 21ο αιώνα κάποιοι να μιλάνε για αλληλεγγύη, βοήθεια και στήριξη τριγυρνώντας με βανάκια δεξιά – αριστερά μέσα στο κέντρο της πόλης υποβαθμίζοντας και την εικόνα και την ζωή της πόλης.

Αν η ΜΚΟ PRAKSIS και κάθε ΜΚΟ επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσα στον δρόμο, να πάει σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας που δεν έχουν υποδομές να το κάνει. Εκεί θα είναι σίγουρα πιο χρήσιμη. Εδώ είναι απλά ενοχλητική, προσβλητική, προκλητική και δεδομένων και των πρόσφατων εξελίξεων με την επιδημία του κορωνοϊού και επικίνδυνη.

Επιτροπή Κατοίκων και Επαγγελματιών Αγγελοπούλου-Πλατείας Βικτωρίας

Επιτροπή Κατοίκων και Επαγγελματιών Πλατείας Αμερικής

Επιτροπή Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα

Previous Article

Τα ηχητικά με το άγχος της οικογένειας Ερντογάν να κρύψει τα λεφτά από τις μίζες ήταν αληθινά ! !!!

Next Article

Νέα άνοδος του δολαρίου έναντι της τουρκικής λίρας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *