Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δηλώσεις Άσαντ για την παρουσία της Τουρκίας στην χώρα του…

No Comments Share:

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ συναντήθηκε την Παρασκευή με τον ειδικό απεσταλμένο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία Λαυρέντιεφ, με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Βσερχίνιν και την αντιπροσωπεία που τους συνόδευε.

Και οι δύο πλευρές εξέτασαν τις εξελίξεις στη Συρία, ιδιαίτερα στην περιοχή του Al-Jazira και την τουρκική επίθεση σε αυτήν.

Ο Πρόεδρος Άσαντ τόνισε ότι η τρέχουσα και μελλοντική δουλειά πρέπει να επικεντρωθεί στην παύση της επίθεσης και στην απομάκρυνση όλων των τουρκικών, αμερικανικών και άλλων παράνομων δυνάμεων από όλες τις περιοχές της Συρίας, δεδομένου ότι αυτές αποτελούν κατοχικές δυνάμεις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις συμβάσεις, προσθέτοντας πως ο συριακός λαός έχει το δικαίωμα να τους αντισταθεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Η ρωσική αντιπροσωπεία επιβεβαίωσε τη σταθερή υποστήριξη της Ρωσίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Η ρωσική πλευρά τόνισε επίσης την απόρριψη από τη Ρωσία οποιουδήποτε βήματος ή ενέργειας που παραβιάζει αυτήν την κυριαρχία και περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση και επηρεάζει τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, κάτι που εξαρτάται καταρχάς από την εξάλειψη των εναπομενουσών τρομοκρατικών εστιών στη Συρία και την ανάκτηση του ελέγχου όλων των συριακών περιοχές, συμπεριλαμβανομένων όλων των παραμεθόριων περιοχών.

…………..

Sana.sy   18/10/2019

Σχ: Με δεδομένες και δηλωμένες τις ρωσικές αυτές θέσεις, αναρωτιόμαστε τι συζήτηση θα έχουν ο Ερντογάν με τον Πούτιν….

Previous Article

To άγχος του Γερμανού για την ¨τουρκική μειονότητα¨της Ελλάδας…

Next Article

Επίκειται η επανέναρξη του πολέμου…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *