Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αύξηση γερμανικών εξαγωγών οπλισμού προς την Τουρκία…

No Comments Share:

Γερμανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για αύξηση των γερμανικών εξαγωγών οπλισμού προς την Τουρκία, ενώ αναφέρεται και σε φερόμενη ανησυχία της Αθήνας.
Για αύξηση των γερμανικών εξαγωγών οπλισμού προς την Τουρκία παρά το εμπάργκο λόγω του πολέμου στη Συρία, κάνει λόγο γερμανικό δημοσίευμα επικαλούμενο την απάντηση της κυβέρνησης σε επερώτηση του κόμματος «Η Αριστερά».

Συγκεκριμένα, τους πρώτους επτά μήνες του 2020 εγκρίθηκαν εξαγωγές όπλων ύψους 22,8 εκ. ευρώ προς την Τουρκία, τη στιγμή που το 2019 είχαν εγκριθεί εξαγωγές 31,6 εκ. ευρώ και το 2018, εξαγωγές 12,9 εκ. ευρώ, όπως αναφέρει το dw.com.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν πρόκειται για εξαγωγές όπλων, η γερμανική κυβέρνηση δεν διευκρινίζει το είδος των οπλικών συστημάτων που εξάγονται. Επιπλέον, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα δεν παίρνει πλέον όπλα από τη Γερμανία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στη Συρία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι οι εξαγωγές περιορίζονται σε «ναυτιλιακά είδη», όπως για παράδειγμα υποβρύχια.

Η ανησυχία της Αθήνας
Το γερμανικό ΜΜΕ εκτιμά ότι ο κ. Μάας αναφερόταν στα έξι επιθετικά υποβρύχια της σειράς 214 της Thysenkrupp Maritime Systems που η Άγκυρα είχε παραγγείλει το 2009 και τα οποία συναρμολογούνται στην Τουρκία. Τέσσερα παρόμοια υποβρύχια διαθέτει, μάλιστα, και η Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, γεγονός που επιτρέπει στη χώρα να διατηρεί υπεροχή στο Αιγαίο.

Η Αθήνα φέρεται να έχει θέσει το θέμα στο Βερολίνο καθώς η προαναφερθείσα υπεροχή θα πάψει να υφίσταται από τη στιγμή που η Τουρκία θα διαθέτει όλα τα «214».

Σύμφωνα, πάντως, με το δημοσίευμα, η συζήτηση δεν κατέληξε κάπου, καθώς ο Χάικο Μάας φέρεται να παρατήρησε πως η Άγκυρα είναι νατοϊκός εταίρος και ότι έχει αναλάβει καθήκοντα που προστατεύουν το σύνολο της συμμαχίας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογραμμίζεται, η Τουρκία παραμένει ο σημαντικότερος προορισμός γερμανικών όπλων: Το 2018 αγόρασε εξοπλισμούς 243 εκ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό των γερμανικών εξαγωγών όπλων ανήλθε στα 771 εκ. ευρώ. Το 2019 η Γερμανία εξήγαγε όπλα αξίας 832 εκ. ευρώ, από αυτά τα 345 εκ. ευρώ αφορούσαν εξαγωγές στην Τουρκία. Επειδή η παραγγελία για τα υποβρύχια πληρώνεται τμηματικά, ανάλογα με τη ροή της παραλαβής των εξαρτημάτων, υποτίθεται ότι όντως αυτά τα ποσά αφορούν κυρίως αυτή την παραγγελία.

Sputnik  4/8/2020

Σχ. Το αβίαστο συμπέρασμα που βγαίνει είναι το  ¨@@@ώ το ΝΑΤΟ και την Γερμανία¨ ! …

Εταίροι λέει στην ΕΕ…

Ωραίοι εταίροι βρε ! 

Που εξοπλίζουν αυτούς που δηλώνουν ξεκάθαρα πως έχουν  επεκτατικές βλέψεις σε βάρος μας ! 

Δεν φταίνε όμως ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Γερμανοί, αλλά εμείς που ψηφίζουμε αυτούς που μας διατηρούν υπόδουλους στο 4 Ράιχ και στις ΗΠΑ…

Previous Article

Δέρνοντας μέχρι λιποθυμίας την τυφλή σύζυγο μπροστά στα 3 παιδιά – Βίντεο

Next Article

Η Γερμανία απλά παρακολουθεί τις δραστηριότητες της ΜΙΤ στην Γερμανία !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *