Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ¨ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ¨ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

1 Comment Share:

¨Προσευχή κατάκτησης¨ τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνονται από την Ένωση Νεολαίας Ανατολίας (AGD)  για την 564η επέτειο από την άλωση της Κωνσταντινούπολης, σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άτομα μπροστά στην Αγία Σοφία που το 1937 έγινε μουσείο και έκαναν το πρωινό ναμάζι τους και προσευχήθηκαν να ανοίξει για λατρεία η Αγία Σοφία.

Χιλιάδες άτομα από διάφορα μέρη της Κωνσταντινούπολης αλλά και από όλη την Τουρκία, συγκεντρώθηκαν με τα συνθήματα ¨Να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία¨ και ¨Πάρε το χαλάκι σου για προσευχή και έλα¨ και συγκεντρώθηκαν στις 04:00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Το μεγάλο πλήθος συχνά φώναζε το σύνθημα ¨Να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία¨  και επαναλάμβαναν το τεκμπίρ. Στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία αναγνώσθηκε κοράνι, ενώ τραγούδια ερμήνευσε ο καλλιτέχνης Χακάν Καραγκιούλ.

Ο Σαλίχ Τουρχάν – πρόεδρος της AGD και του Ιδρύματος Εθνικής Νεολαίας, ανέφερε πως είναι λάθος να αξιοποιείται ως μουσείο η Αγία Σοφία και είπε: ¨ Η Αγία Σοφία όχι μόνο για τους μουσουλμάνους, αλλά και για ανθρώπους που βρίσκονται σε πολλά μέρη του κόσμου εκφράζει κάτι το ξεχωριστό. Σε Αμερική και Ευρώπη υπάρχουν πολλοί σύλλογοι και ιδρύματα Αγία Σοφία. Οι φορείς αυτοί για πολλά χρόνια αγωνίζονται όχι να μείνει η Αγία Σοφία μουσείο, αλλά να γίνει εκκλησία. Ως αποτέλεσμα μάλιστα αυτών το 1934 με πλαστή υπογραφή το τζαμί Αγίας Σοφία έγινε μουσείο.  Στο σημείο αυτό ο αγώνα μας είναι, παίρνοντας το μέρος του δικαίου, να ακουστεί το εζάν από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας¨
ΕΚΑΝΑΝ ΝΑΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Μετά από τις ομιλίες το ναμάζι τέλεσε ο Μοχάμμεντ Ελ Αμπασί-ιμάμης του τεμένους Αλ Ακσά. Μετά από το ναμάζι το πλήθος προσευχήθηκε να ανοίξει η Αγία Σοφία για λατρεία.

……………

DHA  13/5/2017

Σχ: Να και το βίντεο που δείχνει το άγχος των ΚΛΕΦΤΩΝ…

https://www.youtube.com/watch?v=4fSZuXA8-N8

Previous Article

ΨΥΧΡΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Next Article

Μίκρυνε τό τούρκικο καλάθι γιά τά κεράσια τοῦ Λεβέντ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Άθελά τους προσκυνούν το μνημείο της Ορθοδοξίας, οι κλέφτες. Προσκυνήστε, προσκυνήστε μπας και σας ελεήσει ο Θεός!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *