Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εγχείρηση στον εγκέφαλο 2.200 χρόνια πριν στις ακτές της Μικράς Ασίας…

No Comments Share:

Ίχνη εγχείρησης σε εγκέφαλο 2.200 ετών

Στις ανασκαφές που γίνονται στην αρχαία πόλη του Ευρώμου στα Μούγλα, εντοπίστηκε πως σε έναν από τους αποκαλυφθέντες τάφους, υπήρχε άντρας, στον οποίο είχε γίνει εγχείρηση στον εγκέφαλο 2.200 χρόνια πριν.

Ο Αμπουζερ Κιζιλ-καθηγητής του πανεπιστημίου Σιτκι Κοτσμαν των Μούγλων, δήλωσε: “Μπορούμε να πούμε ότι τα ίχνη της εγχείρησης σε κρανιο και τα ιατρικά εργαλεία που βρέθηκαν σε τάφο στον Ευρωμο, φωτίζουν την 2.200 ετών ιστορία της ιατρικής της πόλης. Το κρανίο στο οποίο έγινε η εγχείρηση στον εγκέφαλο, ανήκει σε ενήλικο άντρα. η κίνηση αυτή πιστεύουμε πως σχετίζεται με κάποιον πονοκέφαλο είμαι άλλο πρόβλημα στο κεφάλι”.

Ο Αμπουζερ Κιζιλ τονίζει πως κατά την έρευνα προέκυψαν σημαντικές πληροφορίες από το σκελετό και τα οστά και αναφέρει τα εξής: “Με έντονη εργασία πάνω στους σκελετούς φτάσαμε σε σημαντικές πληροφορίες σχετικά την ανατομία τα προβλήματα υγείας και τις αιτίες θανάτου του κόσμου στον Ευρωμο. Σε γενικές γραμμές πως μπορούμε να πούμε πως οι κάτοικοι της πόλης εκτός από τις μεταδοτικές ασθένειες, ήταν υγιείς και ισχυροί άνθρωποι. Η Ναζλί Άκτας του Τμήματος ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο του Γκαζιαντέπ συνεχίζει τις εργασίες πάνω στους σκελετούς. Στη διάρκεια αυτών των εργασιών εντοπίστηκαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις αιτίες θανάτου του κόσμου της πόλης εκεί τα προβλήματα υγείας του όπως και πληροφορίες για την ανατομία τους.
…….
http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/bilim_ve_teknoloji/1518080/_2_bin_yillik_beyin_ameliyati__izleri.html
3/8/2019

Σχ: Είναι εντυπωσιακό το με πόση επιμέλεια, αποφεύγουν να πουν το όνομα “Έλληνες” για τους κατοίκους της αρχαίας περιοχής εκεί…

Previous Article

Ερντογάν: Κάναμε υπομονή ως ένα σημείο, θα μπούμε στα ανατολικά του Ευφράτη”…

Next Article

Τουρκία : Αναζητώντας λύση για τον SOM-J που ΔΕΝ θα ενσωματωθεί στα F-35…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *