Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΣΚΑΨΕΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ…

No Comments Share:

H ¨ιστορία¨ εκτίθεται στην αυλή της

1241211

Η Ντιλτζί έχει μουσείο στην αυλή της, καθώς όταν για να κατασκευάσει σπίτι βρήκε τυχαία μωσαϊκό, κάτι που συνετέλεσε στο να αναλάβει καθήκοντα σκοπού αρχαίας πόλης.

Στο σπίτι της Χατούν Ντιλτζί που ζει στο χωριό Ντιλέκαγια των Αδάνων , με άδεια από την αρχαιολογική παρατίθενται αρχαιολογικά μνημεία ρωμαϊκής περιόδου.

Η αυλή του σπιτιού της στο χωριό Ντιλέκαγια θυμίζει ανοιχτό μουσείο καθώς υπάρχουν πολλά αρχαία μνημεία όπως σαρκοφάγοι, αγάλματα, κίονες και ανάγλυφα.

……………….

Η Ντιλτζί συνέχισε λέγοντας : Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα σπίτι. Καθαρίζοντας την περιοχή βρήκαμε το μωσαϊκό με τα ψάρια. Ενημερώσαμε τους αρμόδιους. Ως ανταμοιβή μας έδωσαν 500 λίρες και μας ζήτησαν να κάνουμε το σπίτι λίγο πιο μπροστά. Όταν σκάβαμε για τα θεμέλια του δεύτερου σπιτιού βρήκαμε ένα άλλο μωσαϊκό. Οι αρμόδιοι μετά την έρευνα μας είπαν μας βρήκαμε το ¨μωσαϊκό της πριγκίπισσας¨. Ο νομάρχης συνεχάρη τον άντρα μου και του πρότεινε να γίνει εδώ φύλακας. Μας έδωσε κρατική φορεσιά, όπλο και έτσι μειώθηκε το βάσανο του πως θα τα βγάλουμε πέρα¨. Η Ντιλτζί λέει πως μετά από λίγα χρόνια πήραν και την ίδια ως φύλακα και ότι από τότε ως τώρα αγωνίζεται κατά των αρχαιοκάπηλων και των χρυσοθήρων. Η Ντιλτζί δηλώνει πως ¨σε αυτό το θέμα δεν εμπιστεύομαι ούτε τον γιό μου¨.

23

 

Εφ. Γιουρτ  28/5/2015

Σχ : Ρωμαϊκή περίοδος ; Χμμ….

Πραγματικά έτσι άλλωστε φαίνεται κι από τα γράμματα….

Previous Article

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *