Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Σε 15 μέρες θα ανακοινωθεί η απόφαση για την Αγία Σοφία

No Comments Share:

…………..

Λίγα λεπτά διήρκεσε η συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το αν θα μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί ή θα παραμείνει όπως είναι.
Σε ημέρες θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ή όχι.

«Η ακρόαση διήρκεσε περίπου 17 λεπτά. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ολοκλήρωσε την ακρόαση για να εξηγήσει αργότερα την απόφαση του 10ου Υπουργείου για το αίτημα για την Αγία Σοφία. Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ανακοινώσει την απόφασή του εντός 15 ημερών», αναφέρει η ανακοίνωση του δικαστηρίου, σύμφωνα με το CNN Turk.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας αναμενόταν να αποφασίσει σήμερα για το αν η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τέμενος ή αν θα παραμείνει μουσείο.

Ειδικότερα, ο σύλλογος «Στήριξης Αρχαίων Μνημείων και Περιβάλλοντος» κατέθεσε αίτημα προκειμένου να εξεταστεί αν είναι αυθεντική ή πλαστή η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα του 1934 για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο.

Εάν η προσφυγή γίνει δεκτή, τότε θα αρχίσει η προσπάθεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί καθώς ακυρώνει το διάταγμα μετατροπής της σε μουσείο.

…….

Sputnik  2/7/2020

Previous Article

Εκπαίδευση της ΣΜΥ – Βίντεο

Next Article

Οι τουρκικής έμπνευσης ¨αμοιβαία λογικές ρυθμίσεις¨ στην Κύπρο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *