Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ 4 ΣΠΙΤΙΑ ΙΜΑΜΗΔΩΝ-ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ

No Comments Share:

Έφοδος στην Γερμανία σε σπίτια 4 ιμάμηδων που κατηγορούνται για κατασκοπεία

almanya-turkiye-sb-737x400

Η έφοδος στα σπίτια των 4 ιμάμηδων, έγινε στα πλαίσια έρευνας που διεξάγεται με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Αποκαλύφθηκε πως ιμάμηδες υπαγόμενοι στην Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) , εργαζόταν σαν να ήταν ΜΙΤ σε 38 χώρες.

Η Γερμανία άρχισε έρευνα όταν κάποιοι ιμάμηδες που υπηρετούν σε τζαμιά της DITIB ( Τουρκο-Ισλαμική Ένωση Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων) έστειλαν στην Άγκυρα ενημερωτικά σημειώματα σχετικά με την κοινότητα Γκιουλέν.

Η Τουρκία κάνοντας λόγο για ¨υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους¨ ανακάλεσε κάποιους πίσω, ενώ αναφέρεται πως η έρευνα που διεξάγει η Γερμανία για αυτό το θέμα ¨έχει φτάσει σε σημαντικό σημείο¨.

Αστυνομική επιχείρηση σε 4 ιμάμηδες

Σύμφωνα με την είδηση της Ντόιτσε Βέλλε που αναμεταδίδει το Ντερ Σπίγκελ, έγινε έφοδος σε 4 σπίτια ιμάμηδων της DITIB.

Γίνεται έρευνα σε σπίτια ιμάμηδων με την συμμετοχή αστυνομικών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας και αστυνομικών από την Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και από Rheinland Pfalz.

H επιχείρηση γίνεται μετά από την μήνυση που υπέβαλε κατά της  DITIB ο βουλευτής και υπεύθυνος για θέματα θρησκευμάτων Βόλκερ Μπεκ.

Στάλθηκαν έγγραφα στην εισαγγελία
Μεταξύ των εγγράφων που παρέδωσε ο Μπεκ τον Δεκέμβριο του 2016 στην εισαγγελία, είναι και έγγραφο που  έστειλε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας σε προξενεία της Τουρκίας στο εξωτερικό, όπως και αναφορές που έστειλαν προξενεία της Τουρκίας στην Γερμανία προς την Άγκυρα.

Ο Μπούρκχαρντ Φράιερ-πρόεδρος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος σε Ρηνανία-Βεστφαλία, υποστήριξε πως υπάρχουν τουλάχιστον 13 ιμάμηδες που έκαναν ¨κατασκοπεία¨, πως  ιμάμηδες από τρία τζαμιά στην επαρχία Rheinland-Pfalz συγκέντρωσαν πληροφορίες από πιστούς  και ότι καταγγέλθηκαν στην Diyanet 33 άτομα και 11 εκπαιδευτικοί φορείς.

Diken 15/2/2017

Σχ: Δεν πιστεύω να περνά από το μυαλό κανενός πως μπορεί κάτι ανάλογο με κατασκοπικές δραστηριότητες να συμβαίνει στην ελληνική Θράκη….

gelio-660

Previous Article

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΛΧΑΝ ΤΑΧΣΙΝ

Next Article

Φασισμός στην Τουρκία,Τουρκικός Φασισμός στη Θράκη

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *