Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΙΤ , ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

0 σχόλια Share:

Απάντηση με τα 10 Predator στους 10 πράκτορες της Μοσσάντ

10-mossad-ajanina-10-predatorla-yanit_7743_b

Το Ισραήλ κατηγόρησε τον Χακάν Φιντάν πως ενημέρωσε την Τεχεράνη σχετικά με 10 Ιρανούς πράκτορες που δούλευαν για το Ισραήλ. Αποκαλύφθηκε πως για αυτό οι ΗΠΑ δεν έδωσαν τα Predator στην Τουρκία.

Φωτίστηκε το παρασκήνιο γύρω από τις ειδήσεις που εμφανίζονται στον αμερικανικό και ισραηλινό τύπο σχετικά με τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν. Φαίνεται λοιπόν πως η κρίση με τους πράκτορες που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ¨μαύρη προπαγάνδα κατά του Χακάν Φιντάν¨, ξέσπασε ένα χρόνο μετά από την ισραηλινή επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά. Η ΜΙΤ μετά από την επίθεση που έκαναν οι Ισραηλινοί στρατιώτες στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά που μετέφερε βοήθεια στην Γάζα, ανέστειλε τις σχέσεις που είχε με την Μοσάντ και κοινοποίησε στο Ιράν κάποιες πληροφορίες που είχε σχετικά με την Μοσάντ. ΗΠΑ και Ισραήλ αντέδρασαν σκληρά σε αυτό. Ακολούθως οι ΗΠΑ απέφυγαν να δώσουν στην Άγκυρα τα 10 Predator (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) που είχαν ζητηθεί. Ο λόγος για τον οποίο τώρα κάποια ΜΜΕ σε ΗΠΑ και Ισραήλ βγάζουν ειδήσεις κατά του διευθυντή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, είναι το ότι η Τουρκία αποφάσισε να δώσει τον διαγωνισμό για την πυραυλική άμυνα στην Κίνα. Η ΜΙΤ η οποία δύο χρόνια πριν και υπό την επίδραση της επίθεσης στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, είχε αρχίσει να εργάζεται στην Μέση Ανατολή μαζί με Ιρανούς πράκτορες αντί της Μοσάντ, είχε κοινοποιήσει τότε πολλές πληροφορίες σε αυτούς.

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ

Οι πληροφορίες πως η ΜΙΤ κατέδωσε τους Ιρανούς πράκτορες που δούλευαν για την ΜΙΤ, δεν αντανακλούν ακριβώς την αλήθεια. Οι Ιρανοί πράκτορες που ενημέρωναν την ισραηλινή μυστική υπηρεσία, αποκαλύφθηκαν στα πλαίσια ενός άλλου σχεδίου. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θεώρησαν υπεύθυνο για αυτό τον Χακάν Φιντάν, που εξαρχής ήταν αντίθετος σε αυτό το σχέδιο.

ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΙΤ

Στο διάστημα αυτό αναζωπυρώθηκε ο πόλεμος μεταξύ CIA, MOSSAD, KGB και της μυστικής υπηρεσίας του Ιράν SAVAK. Η συριακή κρίση επέφερε συγκρούσεις και πόλωση ανάμεσα στις υπηρεσίες πληροφοριών. Η ρωσική μυστική υπηρεσία KGB άρχισε να κινείται μαζί με τις υπηρεσίες της Συρίας και του Ιράν. Η δε ΜΙΤ υποχρεώθηκε να συμπαραταχτεί με τις CIA και MOSSAD. Αντιδρώντας σε αυτό η ιρανική υπηρεσία, διέρρευσε μυστικά στο Ισραήλ τα δεδομένα που παλιότερα της είχε δώσει η ΜΙΤ. Με αυτό τον τρόπο το Ιράν έφερε σε δύσκολη θέση την ΜΙΤ εν μέσω των ΗΠΑ, Ισραήλ και άλλων δυτικών κρατών.

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ PREDATOR

O πόλεμος των πληροφοριών επέδρασε και στο αίτημα της Τουρκίας για 10 Predator από τις ΗΠΑ. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ, στο πρώτο μισό του 2012 ζήτησε από τις ΗΠΑ 10 predator εκ των οποίων τα 6 ήταν ένοπλα. Αλλά το αμερικανικό κογκρέσο δεν ενέκρινε την παράδοση τους στην Τουρκία. Και ως αιτιολογία προβλήθηκαν οι στενές σχέσεις της ΜΙΤ με την ιρανική υπηρεσία πληροφοριών. Πίσω από κλειστές πόρτες, μεταφέρθηκε η ανησυχία πως πληροφορίες σχετικά με τα predator θα μπορούσαν να περάσουν στα χέρια του Ιράν. ……………..

Επίσης είχαν γίνει σχόλια πως επρόκειτο για τιμωρία κατά της Τουρκίας για τις σχετικές με την Μοσάντ πληροφορίες που κοινοποίησε στο Ιράν.

Εφ. Ταράφ 21/10/2013

 

Previous Article

ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΩΝ

Next Article

H EMAK ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Phasellus diam venenatis, leo efficitur. Donec id