Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Συνεργασία της ΜΙΤ με την υπηρεσία πληροφοριών του Ιράν

No Comments Share:

Ιρανοί αιτούντες άσυλο εξεγείρονται : Η υπηρεσία Πληροφοριών στην Τουρκία συνεργάζεται με το Ιράν

Άνθρωποι οι οποίοι λόγω πολιτικών λόγων ή από ανησυχία για τη ζωή τους κατέφυγαν στην Τουρκία, αναφέρουν αυτά που έζησαν. Ο 38 ετών Χαμέντ ενώ ασκούσε τη δημοσιογραφία στο Ιράν έγινε στόχος του καθεστώτος και η αστυνομία όπως λέει έκανε έφοδο στο σπίτι του. Ο Χαμέντ περιγράφει πως ένας φίλος του δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο Ιράν, με συνεργασία της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών με το Ιράν.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν διαφύγει από την καταπίεση του καθεστώτος στο Ιράν υπάρχουν άτομα τα οποία φοβούνται ότι σε περίπτωση επιστροφή στο Ιράν, θα υποστούν φυλάκιση ή βασανιστήρια.
Σύμφωνα με την είδηση από την deutsche welle ο Ιρανός δημοσιογράφος Χαμέντ που ζει 6 χρόνια στην Τουρκία, αναφέρει πως ενώ εργαζόταν ως δημοσιογράφος, το ιρανικό καθεστώς άρχισε να τον κυνηγά και μία μέρα που βρισκόταν εκτός της πόλης, του τηλεφώνησε ο πατέρας του και του είπε πως η αστυνομία έκανε έφοδο, πώς κατέσχεσε τους υπολογιστές και από τότε δεν επέστρεψε στο σπίτι του. Αναφέρει πως αφού κρύφτηκε για μία εβδομάδα στο Ιράν μετά κατέφυγε στην Τουρκία .

Ο Χαμέντ δηλώνει πως “Βγήκα από το Ιράν για να κάνω αντιπολίτευση, αλλά στην Τουρκία κάνω ακόμη πιο σκληρή λογοκρισία. Η Τουρκία δηλαδή εργάζεται για το Ιράν. Αν πούνε πως “Θέλουμε αυτό τον άνθρωπο”, μέσα σε μία εβδομάδα θα με στείλουν“. Ο Χαμέντ λέει πως ένας φίλος του δημοσιογράφος στάλθηκε από την Τουρκία στο Ιράν και αυτή τη στιγμή είναι στη φυλακή, για αυτό και ο ίδιος φοβάται. Περιγράφει πώς ο φίλος του σε γράμμα που του έστειλε από τη φυλακή, περιγράφει πώς τον έστειλαν πίσω μετά από συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας και του Ιράν, πώς τιμωρήθηκε σε 20 έτη φυλάκισης και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φυλακή στην πρωτεύουσα του Ιράν Τεχεράνη.

ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ
Ο Φαρχάντ που έχει τιμωρηθεί στη χώρα του σε 10 έτη φυλάκισης είναι ένας από αυτούς που έχει ζητήσει άσυλο για πολιτικούς λόγους στην Τουρκία. Ο Φαρχάντ λέει πώς εγκατέλειψε τη χώρα πριν την οριστικοποίηση της ποινής του και περιγράφει “Γράφτηκα σε μερικές ομάδες στο internet και συνέλαβαν όλους τους ανθρώπους εκεί. Όταν είσαι ενάντιος στο Ισλάμ και την κυβέρνηση αμέσως σε τιμωρούν. Και οι ποινές είναι πολύ βαριές. Αναγκαστικά έφυγα. Εμείς δεν είμαστε ψεύτικοι πρόσφυγες, τώρα να περάσω τα σύνορα αμέσως θα με συλλάβουν.” Ο Φαρχάντ αναφέρει πως ανάμεσα σε αυτούς που στάλθηκαν από την Τουρκία πίσω στο Ιράν υπάρχουν άτομα τα οποία μπήκαν φυλακή και πρόσθεσε πως “Έστω και μία κίνηση και μία ομιλία μου, με θέτει σε κίνδυνο, από τότε που ήρθα εγώ εδώ σιώπησα”. Ο Φαρχάντ πως έχει ένα παιδί 13 ετών και προσθέτει πώς “Πραγματικά εγώ το Ιράν το ξέχασα πια, η δουλειά μου με αυτό τελείωσε. Αλλά δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον” .

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΣΥΛΟΥ
Η ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σομαγιέχτ Ραμούζ, η οποία υπέστη στο Ιράν βασανιστήρια και βιασμούς αναφέρει πως σε περίπτωση επιστροφής της θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της βίας. Η Ραμούζ η οποία προσέφυγε στην Τουρκία, παρά το ότι υπέβαλε αίτημα ασύλου χωρίς καμία αξιολόγηση βγήκε απόφαση για απέλαση της. Η δικηγόρος Αισεγκιούλ Καρπούζ που επισκέφτηκε την Ραμούζ στο Κέντρο Επαναπροώθησης στο Χαρμάνταλί της Σμύρνης, δηλώνει πως σύμφωνα με το άρθρο 55 του νόμου περί Αλλοδαπών και Διεθνούς Προστασίας, δεν μπορεί να γίνει απέλαση όταν υπάρχουν στοιχεία ότι στις χώρες όπου θα γίνει απέλαση πιθανόν οι άνθρωποι να βρεθούν αντιμέτωποι την ποινή του θανάτου με βασανιστήρια ή με απάνθρωπες συμπεριφορές.
…..

….

İranlı sığınmacılar isyan etti: Türkiye’de istihbarat İran’la iş birliği yapıyor – BoldMedya

4/12/2020

Previous Article

Η ξεματιάστρα δεν ωφέλησε, 280 άτομα σε καραντίνα !

Next Article

Κρατούνται Ρώσοι δημοσιογράφοι (;) για φωτογράφηση κοντά στις εγκαταστάσεις της Bayraktar

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *